Från apa till sapiens : mänsklighetens historia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
164
Utgivningsdatum
2020-07-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Jonna Björnstjerna
Dimensioner
217 x 175 x 18 mm
Vikt
562 g
SAB
uK,uUeaa
ISBN
9789127164123
Från apa till sapiens : mänsklighetens historia (inbunden)

Från apa till sapiens : mänsklighetens historia

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-07-24
169
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Hur kom det sig att vi blev som vi blev, du och jag? Det är en lång väg från det att vi klättrade i träd och hasade omkring på alla fyra till att vi byggde den första robo­ten. Hur kommer det sig att samhället ser ut som det gör idag? Vilka viktiga upptäckter och uppfinningar var vi smarta nog att göra längs vägen? För det har gått lång tid sedan den första människan brände sig på elden och skar sig i fingret på den första kniven.

Äntligen en sapiens för barn, en historia över mänsk­ligheten med glimten i ögat! Från apa till Sapiens erbjuder samma sorts resa genom vår historia som Yuval Hararis dundersuccé Sapiens . Samtidigt som den är lärorik är den skojig och lättillgänglig. Rikligt och humoristiskt illustrerad av Jonna Björnstjerna.

Sagt om boken:

”Engholms och Björnstjernas skildring av vår historia kvillrar fram som en yster vårbäck. Björnstjernas krumbuktande och humoristiska idiom kontrasterar fint mot Engholms lättsamma men sakliga framställning, och det märks att duon har arbetat ihop förut, som i den utmärkta faktabilderboken ”Riktiga vikingar!” från 2017.”
– Petter Lindgren, Aftonbladet

”Att skriva kortfattat och begripligt om skeenden som tagit årtusenden utan att förvandla den till knastertorr prosa är en konst som Engholm bemästrar fullkomligt. Denna historiebok, som enligt förlaget passar barn som är nio år och uppåt, men som kan - och bör - läsas för barn i alla åldrar, är en rafflande bladvändare.”
– Shora Esmailian, Sydsvenskan

”det här är kul! Och väldigt lättillgängligt! Och ämnet är ju skitspännande. Det är kombinationen av text och bild som funkar så himla bra: Det lite flamsiga i Jonna Björnstjernas bilder och pratbubblor sitter som en smäck ihop med den kunniga tonen i texten. Det är pedagogiskt när pedagogiskt är som bäst.
– Vi läser, Lisa Bjärbo och Johanna Lindbäck

”Trots det hisnande stora ämnet är boken lättillgänglig med sina korta texter och snitsigt skämtsamma bilder på varje sida. Helhetsbetyg: 4.
– Gunnar Åberg. BTJ-häfte 19

”En fantastiskt engagerande berättelse för dig mellan 9 och 12 år. Boken är enkelt skriven och lätt att förstå. Passar också perfekt som högläsningsbok. Berättelsen är så medryckande att det är svårt att avbryta läsningen. Man vill hela tiden lära sig mer och läser vidare.”
– Marie Lassen, Minibladet

”Duon bakom ’Riktiga vikingar’ är tillbaka med ett nytt imponerande samarbete. /…/ Given bland faktaböckerna i skolbiblioteket och perfekt som högläsning.”
– Klara bokprat

&rdqu
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Från apa till sapiens : mänsklighetens historia
 2. +
 3. Riktiga vikingar!

De som köpt den här boken har ofta också köpt Riktiga vikingar! av Bengt-Erik Engholm (inbunden).

Köp båda 2 för 338 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Från apa till sapiens : mänsklighetens historia. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Lättförstådd och fin bok om människan

  Gustav 10 år:
  Detta är en bra faktabok om hur människan blev människa och inte fortsatte att vara apa. Vi får lära oss om att vi slutade leva i träden, hur vi gjorde eld, språket, vetenskap, pengar, solen, saker och pengar. Politik, döden, gud, staten, AI och naturen.

  Jag gillar boken. Den är inte så tung och bilderna är både roliga och fina. Längst bak i boken finns det en tidslinje.

  Philip 8... Läs hela recensionen

 2. Lättillgänglig och tillgänglig.

  Detta är en bok som avverkar hela mänsklighetens historia i rask takt på 150 sidor Här får vi läsa om såväl biologisk, kulturell, industriell, ekonomisk och politisk utveckling. Helt enkelt det som påverkat hur människan genom tiderna har valt
  att leva sina liv. Häng med - för här går det undan!

  Boken tar sin början med att redogöra de olika människoarternas utveckling och hur homo sapiens tog över och bredde ut sig.
  Men även efter det så fortsätter berättelser om mänskligh... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Bengt-Erik Engholm