Smartast bland mesar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2020-03-13
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
202 x 133 x 23 mm
Vikt
338 g
SAB
Ugg
ISBN
9789127164154
Smartast bland mesar (inbunden)

Smartast bland mesar

(17 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-03-13
227
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Hur smart är egentligen en talgoxe?

Talgoxen är en av Sveriges mest välkända och omtyckta småfåglar. Den är den vanligaste gästen på våra fågelmatningar och historierna är många om hur de snabbt lär sig att äta ur handen eller knacka på köksfönstret när de vill ha påfyllning. Talgoxen är också en av världens mest utforskade fågelarter. Visste du att den kan räkna till fem, att den kan ha väldigt olika personlighet och att den har nästan lika bra självbehärskning som en människa eller en schimpans? Smartast bland mesar är en bok om hur en liten fågel överlever i en värld fylld av faror tack vare sin läraktighet och uppfinningsrikedom.

En gång om året gör talgoxarna mig på extra gott humör. Det är när jag kliver ut genom ytterdörren en solig morgon tidigt i januari och hör vårens första förebud, en sjungande talgoxe. Den här typen av tidiga vårförebud är speciellt viktiga för oss som bor långt norrut. Snart är mörkrets och kylans tid förbi, nu väntar ljusare tider. En sådan mental vitamininjektion är väl precis vad man behöver när man stressar iväg till jobbet.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Smartast bland mesar
 2. +
 3. Bevingad intelligens : I huvudet på en fågel

De som köpt den här boken har ofta också köpt Bevingad intelligens : I huvudet på en fågel av Jennifer Ackerman (pocket).

Köp båda 2 för 296 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Smartast bland mesar. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas
  Larsgunnar Nilsson, 4 januari 2021

  Författaren har med stor framgång presenterat egna och andra forskares resultat från studier av talgoxar på ett väldigt intressant, inspirerande och lättläst sätt. Nu kommer jag att betrakta talgoxarna med helt andra ögon!

 2. Boken om mesar
  Vonsan, 4 september 2020

  Tyckte om boken, men hade varit roligt med några bilder också. Jag älskar mina fåglar utanför, men bor tyvärr i bostadsrätt där det sedan förra året blev förbjudet att mata, med upphängda matbehållare så klart. köpte t.o.m. skalat solrosfrö, för att det inte skulle bli skräp, men en morgon , var allas fågelmatsbehållare borttagna, vi har aldrig lagt på marken, utan hängt upp i träd. Älskar ni fåglar, läs boken. Talgoxens första drill på våren, tänk att så lite kan göra en så glad!!

 3. En liten pärla!
  Mikael Arinder, 11 juli 2020

  Detta är en underhållande, intressant och mycket välskriven populärvetenskaplig bok. Den bör kunna tilltala såväl de allmänt lite djur- & naturintresserade som inbitna fågelvänner. Författaren är inte bara kunnig i ämnet, utan skriver också mycket bra om hur talgoxen överlever ett farofyllt liv tack vare sin läraktighet och smarthet. Boken är mycket lättläst. Jag kan varmt rekommendera den!

 4. För den med fågelintresse
  Bokdjungeln , 17 maj 2020

  För bara ett år sedan hade jag aldrig trott att jag skulle vilja läsa en bok om talgoxen. Men nu är vi här och jag har läst min första "fågelbok". Denna är den perfekta gåvan till den fågelintresserade! Ok, mina kunskaper är inte stora så jag har lärt mig en hel del under tiden jag läst. För någon annan kanske det mesta av informationen är grundläggande, vad vet jag. Men något tror jag man får med sig, varje sig tidigare kunskaper. Jag anser dock att man verkligen bör ha ett fåge-/djurintress... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner