Stockholm för foodisar (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
för foodisar
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2019-10-21
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
SAB
Ncaa.08,Qmb
ISBN
9789127164345
Stockholm för foodisar (inbunden)

Stockholm för foodisar

Inbunden Svenska, 2019-10-21
169 189 Du sparar 20 kr!
Skickas inom 2-5 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Visst, vi har kanske inga mysiga, traditionella samlingsplatser som britternas pubar eller fransmännens bistroer och vi har heller ingen dominerande karismatisk ideolog som över en natt förändrat vårt sätt att tänka och vars souschefer gått vidare och öppnat egna ställen som New Yorks David Chang eller Köpenhamns René Redzepi. Stockholm är (tyvärr) inte heller någon multikulturell smältdegel där man kan äta vällagad, spännande och billig mat från hela världen samtidigt som vi knappt har någon inhemsk krogkultur att luta oss mot heller. Rent historiskt har istället myndigheter och moralister sett uteätandet som ett samhällsproblem som måste tyglas, regleras, kvävas åtminstone när det gäller den arbetande delen av befolkningen. Att gå på restaurang har istället mest varit något för eliten medan vanligt, redigt folk inte ska ränna på stan utan äta sina köttbullar hemma.

Stockholm är dock en stad i förändring. Nästan varje vecka öppnar det en ny vinbar, kafferosteri eller hantverksbageri. Stockholmarna själva har slutat att se utätande som bara en ursäkt för en rejäl bläcka utan har istället börjat leva sina liv mer och mer på krogen. Myndigheterna och moralismen finns kanske kvar, men också en motrörelse i form av en ny generation uteätare, krögare, kockar, mathantverkare och bartenders.

Stockholm för foodisar är en bok om just dessa människor, om deras ställen och om en stad vars krogkultur skapas precis just nu, inför våra ögon.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Stockholm för foodisar
  2. +
  3. Köpenhamn för foodisar

De som köpt den här boken har ofta också köpt Köpenhamn för foodisar av Erik Eje Almqvist (häftad).

Köp båda 2 för 348 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Stockholm för foodisar