Extas i folkhemmet : Sveriges psykedeliska historia (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
294
Utgivningsdatum
2022-05-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
217 x 142 x 21 mm
Vikt
448 g
SAB
Vd
ISBN
9789127164833
Extas i folkhemmet : Sveriges psykedeliska historia (inbunden)

Extas i folkhemmet : Sveriges psykedeliska historia

(5 röster)
Inbunden,  Svenska, 2022-05-06
219

Just nu 10% rabatt på allt! Använd kod SEP23

Gäller t.o.m. 28 september 2023. Villkor

  • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Människan har i alla tider använt psykedelika. Från de sydamerikanska schamanerna via antikens läkare till vår tids rejvkultur har de stillat oro, stimulerat kreativitet och fört oss närmare både Gud och varandra. De senaste åren har de psykedeliska substanserna genomgått en renässans inom både kulturen och forskningen. Men är de här för att frälsa eller förstöra?

Extas i folkhemmet handlar om extasens hemliga historia i Sverige och om de psykedeliska drogernas återkomst. Om vad en grupp KI-forskare upptäckte i ruset i Brasiliens regnskog och varför Carl von Linné skrev en hel bok om psykoaktiva droger. Men också om sextiotalets hippiekultur som ledde till politisk motreaktion och narkotikaklassning.

Sagt om boken:
"Det är sakprosa när den är som allra bäst: en språkligt begåvad och initierad författare tar läsaren i hand och avtäcker världar som ingen av dem tidigare kände till."

"Aretakis ger gestalt åt de mest häpnadsväckande personligheter och levnadsöden, utan att någonsin mista den röda tråden; huvudberättelsen om hur Sverige gick från att bidra med ledande kunskap om medvetandeutvidgande droger, till att bli kanske det mest avvisande och förbjudande landet i den fria världen."

"...öppnar upp de unkna och okunniga garderober där den svenska staten och dess medborgare låst in öppenheten och intresset för människans djupare dimensioner."
Anita Goldman, Dagens Nyheter

"Jag läser Leonidas Aretakis Extas i folkhemmet och får mig till livs en tripp genom svensk droghistoria som överraskar en hel del."
Göran Greider, Dagens Nyheter

"...en utmärkt grund i diskussionen om psykedeliska droger... oavbrutet intressant, med nyfikenhet, öppenhet och viss skepticism där det passar."
Rebecka Åhlund, Smålandsposten

"...intressant och ambitiöst. Ibland komiskt, ibland tragiskt.
"... bidrar till bildning, bakgrund och en vidare diskussion som förhoppningsvis kommer att beakta både medicinska möjligheter och risken för missbruk."
Fredrik Borneskans, Upsala Nya Tidning

"Hos Aretakis fördjupas bilden av vad man måste kalla det 'nationella felslutet'. Hallucinogena droger är helt främmande för svenskar - eller?"
Ulf Eriksson, Expressen
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Extas i folkhemmet : Sveriges psykedeliska historia
  2. +
  3. Marionetterna : en berättelse om världen som politisk teater

De som köpt den här boken har ofta också köpt Marionetterna : en berättelse om världen som po... av Ingrid Carlberg (inbunden).

Köp båda 2 för 458 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Leonidas Aretakis

  • Extas i folkhemmet

    Leonidas Aretakis

    Människan har i alla tider nyttjat psykedeliska droger. Från antikens sumerer och greker, via ursprungsamerikaner och västafrikanska schamaner, till vår tids rejvkultur, har de botat våra sjuka, stimulerat vår kreativitet, och tagit oss närmare bå...