Skräcktimmen (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
152
Utgivningsdatum
2020-10-02
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Moa Schulman
Dimensioner
208 x 155 x 18 mm
Vikt
461 g
SAB
Hcg
ISBN
9789127165731
Skräcktimmen (inbunden)

Skräcktimmen

(4 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-10-02
141
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Det skrapar bakom dörren igen. Adam känner hur dörr handtaget rör sig i handflatan. Långsamt pressar dörren emot. Han låter den glida upp.

"Hjälp mig Adam." Rösten kvider nu. Snyftar. "Jag hittar inte ut."

Adam sväljer, tvekar. Det här borde inte kunna hända. Och ändå.

Skräcktimmen är korta skräckberättelser som är rikligt illustrerade på läskigaste sätt. Om frukostflingor som visar sig vara naglar, om saker som skrapar under trappan och ögon som sparats på fönsterbleck, om ouija-spel som går fel och kräftburar som agnats med fel sorts kött. Det är läskiga och kittlande berättelser som kan läsas under en filt, eller tillsammans med kompisar. Moa Schul mans illustrationer bidrar till skräckelementet. Perfekt för mellanstadiebarn som gillar skräck och korta texter.

Till den här boken finns en lärarhandledning.

"Novellerna är skrivna på ett enkelt och medryckande sätt där de svartvita, murriga och ibland lite oskarpa illustrationerna av Moa Schulman i hög grad frammanar kalla kårar." Helhetsbetyg: 4.
- Dag Hedberg, BTJ-häftet nr 16, 2020.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Skräcktimmen
 2. +
 3. Musse & Helium. Uppdrag på djupt vatten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Musse & Helium. Uppdrag på djupt vatten av Camilla Brinck (inbunden).

Köp båda 2 för 290 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Skräcktimmen. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Inte så läskig

  Boken känns otroligt välskriven rent språkligt och är lätt att ta till sig. Tioåriga A tyckte inte att boken var läskig utan mest konstig. Jag som vuxen håller med honom. Jag kan ha lite svårt att högläsa skräck när jag får kårar längs ryggraden. Vid vissa tillfällen måste jag då pausa eller skumläsa vissa stycken på önskemål av det lyssnande barnet (eller mig själv...). Men så var det inte alls för denna bok. Boken är lite osmaklig, dystopisk och underlig, men läskig? Nja.
  Det läskigast... Läs hela recensionen

 2. Läskig men bra bok

  Gustav 10 år:
  Denna bok är lite läskig iaf innan man ska gå och sova. Jag tycker att de svartvita bilderna gör att det blir läskigare än det kanske är. Boken är värd att läsa. Man kan läsa en novel då och då. Om man inte vill skrämmas ska man nog läsa boken på sommaren. De svartvita bilderna gör att det blir lite läskigt.

 3. Bra Halloweenläsning för mellanstadiet elever!
  Gullis lästips (Rönninge), 11 oktober 2020

  Skräcktimmen är perfekt för mellanstadiebarn som gillar skräck och korta texter, här får läsarna ta del av en samling noveller och dikter där det gemensamma temat är skräck!

  Skräcktimmen är korta skräckberättelser som är rikligt illustrerade på läskigaste sätt. Det är berättelser om frukostflingor som visar sig vara naglar, om saker som skrapar under trappan och ögon som sparats på fönsterbleck, om ouija-spel som går fel och kräftburar som agnats med fel sorts kött.

  Det är l... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Madeleine Bäck