Våld och nära samtal (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
129
Utgivningsdatum
2020-05-15
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Vikt
278 g
SAB
Hc
ISBN
9789127166431
Våld och nära samtal (inbunden)

Våld och nära samtal

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2020-05-15
183
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
i en brytpunkt mellan hudlöshet och drastisk arrogans har Wera von Essen skapat sin egen lilla litterära värld - egensinnig, elegant och engagerande.
Svenska Dagbladet

Trots att inte mycket egentligen händer i Våld och nära samtal är det samtidigt som att allt händer, texten är tät och har ett fruktansvärt driv som gör det svårt att lägga ifrån sig romanen innan den är utläst. Ett konstverk är ett hörn av verkligheten sett genom ett temperament skrev Zola, och även om Wera von Essens hörn av verkligheten är välbekant är hennes temperament definitivt unikt.
Expressen

Det finns en behärskad kraft i det suggestiva och rytmiskt synkoperade språket ett sällsynt intressant författarskap i vardande.
Aftonbladet

Jag tänkte, alla dessa år, så länge jag kan minnas, har världen varit det svåraste, blir jag till i världen så finns jag ändå inte, vilket bekräftades en gång för alla på sluten avdelning, jag liknar det ibland vid kloster, den andra sidan från vilken illusionen blir påtaglig och vetskapen om att jag ändå aldrig var där, det spelar alltså ingen roll, alltså kan jag lika gärna berätta, alltså kan jag vara ett redskap

I sin sorg över kontaktlösheten i världen tar hon fyrans buss genom staden. I den finns älskare som slår på rätt sätt, psykoanalys, hotelljobb, kyrka. Där finns en växande tro och en längtan efter att ge sig själv fullkomligt.

Wera von Essen har skrivit en suggestiv roman om smärta och andlig kamp, om perversionens förhållande till det heliga och om relationer i en tid där kärleken tycks lysa med sin frånvaro.

von Essen fångar väldigt fint underkastelsens njutningar, utan att någonsin romantisera dem, göra dem porriga eller estetiska på fel sätt.
Göteborgs-Posten

när von Essen skildrar stark ångest och dödslängtan känns det rått och autentiskt en författare som jag vill läsa mer av."
Anna Remmets, Opulens
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Våld och nära samtal
 2. +
 3. Svar till D

De som köpt den här boken har ofta också köpt Svar till D av Wera Von Essen (inbunden).

Köp båda 2 för 343 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Wera Von Essen

 • En debutants dagbok

  Wera Von Essen

  VINNARE AV BORÅS TIDNINGS DEBUTANTPRIS 2019! »Det som mer än något utmärker den här dagboken är just hur skrivandet är viktigare än livet.« Anneli Dufva, Kulturnytt, Sveriges radio P1 »Med denna arroganta skildring av självhat och misslyckande skr...

 • Svar till D

  Wera Von Essen

  Wera von Essen har mutat in ett eget område i den yngre svenska skönlitteraturen, ett av religiös hängivenhet, existentiell oro och kärlekslängtan präglat landskap, på en gång uråldrigt och modernt, med inspiration hämtad lika mycket från samtida ...