Jag ser allt du gör (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
218
Utgivningsdatum
2020-03-16
Upplaga
1
Förlag
Weyler Förlag
Medarbetare
Sundkvist, Hugo (form)
Dimensioner
193 x 144 x 22 mm
Vikt
380 g
SAB
Hc.016
ISBN
9789127167353
Jag ser allt du gör (inbunden)

Jag ser allt du gör

(25 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-03-16
79
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 7 format & utgåvor
*** Augustnominerad 2020 i kategorin Årets svenska skönlitterära bok ***

"Tonsäker och originell debut."
Svenska Dagbladet

"Briljant debutbok. / / en av de mest språksäkra författare jag har stött på under senare år."
Dagens Nyheter

"Här finns en genomgående ton ett slags blandning av bitterljuv melankoli och drastisk humor som får mig att helt kapitulera."
Tidningen Vi

På vägen mellan Jokkmokk och Kåbdalis, i skuggan av den största sorgen man kan bära, börjar en sång växa fram. Inget märkvärdigt, fem strofer bara, men kvinnan som sjunger dem känner hur stegen går lättare för varje rad. Hon går söderut.

I sin skönlitterära debut skriver Annika Norlin om en samling människor i rörelse, på skav mot tillvaron.

Det är noveller om begär och bekräftelse, om kultfilmen Aliens vid Piteälven, om att spela i det ganska hopplösa bandet Personligt Varumärke och om att gå rakt in i natten med sikte mot Glommersträsk.

"Novellsamlingen präglas genomgående av en språklig skaparglädje och utforskandet av tunga ämnen blandas med vardagliga observationer. Inte minst har Annika Norlin förmågan att vara rolig."
Skånska Dagbladet

"Även om flera noveller berör sorgliga ämnen är berättandet inte mörkt utan fyllt av värme. Livet är inte svartvitt, det finns så många nyanser och dem fångar Annika Norlin med fingertoppskänsla och träffsäkerhet."
Folkbladet

"Om man måste lyfta fram en enda av Annika Norlins många storheter så är det hennes förmåga att med exakthet sätta ord på vardagliga känslor och funderingar. I novellerna i debutboken visar hon det lika tydligt som i sin musik."
Annah Björk, Bäst just nu i Svenska Dagbladet

"I Jag ser allt du gör visar Annika Norlin att hon har ett absolut gehör gentemot omgivningen, och det är en rörande och stundtals även oväntat humoristisk upplevelse att ta del av."
Popmani
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Jag ser allt du gör. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En pärla till bok
  Carolina, 10 december 2020

  Det finaste jag har läst på många år. Ett makalöst språk och berättelser som visar på det stora som ryms i allt.

 2. Enastående

  Annika Norlin har gjort det som jag inte trodde var möjligt. Hon har fått mig att älska en novellsamling! Jag ser allt du gör är enastående och ibland fick jag lust att sjunga mig fram mellan raderna. Den börjar bra, sedan blir den bara bättre och bättre Flera av novellerna gav mig hemlängtan till Norrland, och jag kunde nästan känna den barriga doften av skog. Annika Norlin väckte helt klart någonting i mig, och nu vill jag bara ha mer. Av mig får den ⭐⭐⭐⭐⭐/5!

 3. Fantastisk novellkonstnär
  Patrik, 25 mars 2020

  Jag är, ska direkt erkännas, sedan tidigare ett stort fan av Annika Norlins musik. Mina förväntningar var därför höga - och glädjande nog har de infriats till fullo!
  Vi möter människor med skav, men kärleksfullt och enormt humoristiskt beskrivna. Novellerna är lagom långa och hinner ge ett enormt djup på karaktärerna. Språket är känns igen från musiken och är kärvt, men underbart!

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Annika Norlin

 • Specialpedagogik i praktiken : stöd och inspiration för lärare

  Eva Helin Henriksson, Susanne Ivarsson Borg, Annika Norlin, Carina Persson, Ingela Ulvestig

  Specialpedagogik i praktiken belyser att alla lärare behöver specialpedagogisk kompetens för att kunna göra undervisningen tillgänglig för alla elever och få en ökad förståelse för olikheter bland elever. För att kunna möta hela bredden av olikhet...

 • Texter

  Annika Norlin

  "Låtskrivande handlar för mig om ett ständigt vägande: en euforisk rad till en sorgsen melodi. En varm röst till kalla ord. Hårda trummor till mjuka melodier. När jag försöker skriva annat än låtar får jag panik, jag har helt plötsligt så få ...