I grunden god : en optimistisk historia om människans natur (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
383
Utgivningsdatum
2020-11-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Översättare
Joakim Sundström
Originaltitel
De meeste mensen deugen. Een nieuwe geschiedenis van de mens
Dimensioner
235 x 163 x 30 mm
Vikt
724 g
SAB
Dh,M
ISBN
9789127168701
I grunden god : en optimistisk historia om människans natur (inbunden)

I grunden god : en optimistisk historia om människans natur

(25 röster)  |  Läs 5 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-11-06
228
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Ingen överraskning om I grunden god blir den nya Sapiens för år 2020" The Guardian

I grunden god fick mig att se mänskligheten på ett nytt sätt."
Yuval Noah Harari

I grunden god handlar om en idé som är urgammal men som ofta glömts bort i samhällsdebatten. Idén har gott stöd i forskningen och vi får den vanligtvis bekräftad i möten med andra människor.
Den här radikala idén kan förändra samhället i grunden, menar Rutger Bregman, som här tar sig an diskussionen om människans grundläggande natur. Utifrån forskning från olika fält tar han oss med på en resa genom historien för att hitta nya svar på gamla frågor: Hur gick det egentligen till när Homo Sapiens etablerade sig på jorden? Hur kan de största krigsutbrotten i människans historia förklaras? Vad ligger bakom när människan begår onda handlingar?

Synen på människans natur är en vattendelare för hur vi ska lösa några av de största samhällsutmaningarna i dag: klimatkrisen, politiken, skolan, hälsovården och mycket annat. Tiden är inne för en ny diskussion om människans natur.

"Välskriven, lättläst och med massor av exempel leder han i bevis att allt förändras så fort vi börjar tro på det goda i människan. Boken blir en strålande injektion i framtidstro och tillförsikt."
M-magasin

"Historikern Rutger Bregmans forskningsdigra och tankeväckande bok I grunden god en optimistisk historia om människans natur är en fascinerande uppgörelse med dessa gamla fördomar."
Sydsvenskan

"I grunden god är en ljuvlig liten bok som kommer få den mest hårdhudade cynikern på gott humör."
Arbetet

"Rutger Bregmans nya bok är en välskriven och välargumenterad inlaga för godhetsförespråkarna i den svårbedömda trätan om huruvida människan i grunden är ond eller god."
BTJ

"Underbar läsning! Uppiggande, tillgänglig och full av fantastiska berättelser." The Sunday Times

"Välgörande och välkommet att läsa en så trovärdig och trevlig hyllning till människans inneboende godhet." The Observer

Mycket varmt rekommenderad." Stephen Fry

"Exceptionell läsning!" Matt Haig
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. I grunden god : en optimistisk historia om människans natur
 2. +
 3. I grunden god : en optimistisk historia om människans natur

De som köpt den här boken har ofta också köpt I grunden god : en optimistisk historia om männ... av Rutger Bregman (häftad).

Köp båda 2 för 417 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av I grunden god : en optimistisk historia om människans natur. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok alla borde läsa!
  Anna, 5 november 2021

  Vilken viktig bok att ta del av! Rekommenderas starkt! Mycket viktigt motvikt att ta med sig i en värld där man ständigt utsätts för löpsedlar och katastroferande rubriker menade att sälja.

 2. Tankeväckande och inspirerande
  RG, 4 juli 2021

  Boken är tendentiös, den driver en tes såsom framgår av titeln, han gör dock ett bra case för sin sak och resonemangen är grundade i vetenskaplig kunskap. Framför allt så är Bregman en utmärkt författare som klarar av att kommunicera sitt innehåll på ett medryckande, sammanhängande och tillgängligt sätt. Boken är lättläst och lärorik och kan nog skaka om en del människors världsbild på ett positivt sätt.

 3. Bra läsning för den inre cynikern
  Carl Skyllner, 24 mars 2021

  Alltid bra att få en påminnelse att människan, i någon utsträckning, är god.

  Väl skrivna argument och tankegångar därhän finner ni i denna bok.

 4. Vi kan!
  Ewa Gislen, 24 januari 2021

  En väl behövlig påminnelse om våra möjligheter till att bidra till en bättre värld. Vi har förutsättningar, frågan är hur vi förvaltar dem. Gedigen och lätt tillgängligt sammanställd forskningsöversikt över de fakta som har identifierats i frågan om människans natur. Det ska förhoppningsvis sporra läsaren till reflektioner vilka i bästa fall kan leda till nya handlingar och en förändring. Att bli medveten om och påminna sig om att vi lever i ett flöde av en ständigt ömsesidig påverkan - vi på... Läs hela recensionen

 5. Bättre än bra
  Dr K, 4 december 2020

  Bästa läsningen på väldigt länge. Väl formulerade resonemang och underbyggda argumentet. Hoppingivande i denna konstiga värld som samtiden utgör. Rekommenderas starkt.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Rutger Bregman