Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Antal sidor
159
Utgivningsdatum
2021-03-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Prieditis, Linda (foto)
Dimensioner
220 x 162 x 11 mm
Vikt
320 g
SAB
Qdfi
ISBN
9789127171138

Världens vanligaste fågel : en kärleksförklaring till höns

(44 röster)  |  Läs 13 recensioner
Häftad,  Svenska, 2021-03-12
239
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
"en fantastisk bok om höns med mycket värdefull kunskap för alla, inte bara specifikt för hönsintresserade...Världens vanligaste fågel är en bok som alla borde läsa." BTJ

Det finns tre gånger fler höns än människor på jorden. De är därmed världens överlägset vanligaste fåglar. Trots det, och trots att nästan alla människor äter deras ägg och deras avkommor, är det få som lärt känna de fantastiska varelserna bakom maten. Deras värld är rikare än vår, med färger, ljud och dofter vi inte kan uppfatta. De har ett av fågelvärldens mest omfattande och nyanserade språk, med mängder av läten för olika situationer. Sprungna ur Sydostasiens djungelhöns är det en av få fåglar som lever i stabila, samarbetande sociala grupper. Och de är mycket smartare än deras rykte gör gällande. Samtidigt behandlas de som fabriksprodukter i de gigantiska ägg- och kycklingfabrikerna runtom i världen.
I Världens vanligaste fågel ger Per Jensen en levande och kärleksfull beskrivning av hönsens okända sidor.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Världens vanligaste fågel : en kärleksförklaring till höns
 2. +
 3. Nära älgen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nära älgen av Kristoffer Sahlén (inbunden).

Köp båda 2 för 298 kr

Kundrecensioner

Det finns 13 recensioner av Världens vanligaste fågel : en kärleksförklaring till höns. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Gedigen hönskunskap
  Katarina Larpe, 20 april 2023

  Oftast mycket viktig & vetenskapligt förankrad information om en härlig fågel - för en blivande hönshavare som jag - och ibland underbart knasig kuriosa.

 2. Intressant och vackert skriven bok om höns
  Frida, 26 februari 2023

  Per Jensen skriver på ett sätt som gör att bokens innehåll är lätt att ta till sig och orden skapar utrymme för eftertanke. En kärleksfullt skriven bok om vår vanligaste fågel och som säkert får vem som helst att längta efter att ha en egen liten hönsflock hemma.

 3. Älskar denna hönsbok!
  Gabriella , 25 oktober 2021

  Den är lättläst, rolig fakta och lärorikt för mig som redan har höns. Har flera böcker av denna, har varit en uppskattad present. Har själv läst den flera varv. Verkligen en kärleksförklaring till världens vanligaste fågel. Även barnen har uppskattat rolig fakta om hönor.

 4. Tilltalande, lättläst faktabok. Rekommenderas.
  Erica, 16 augusti 2021

  En lättläst och givande faktabok med otroligt vackra bilder. Roligt att få allsidig kunskap om ett djur som är så viktigt för oss, och som vi redan som små känner till. Lyfter djurets förmågor med intressanta fakta, men belyser även hur människan hanterar djuret som handelsvara. Jag läste och skickade sedan en som gåva till en hönsägande vän.

 5. Bästa boken om höns
  Margareta Salander, 5 juli 2021

  Jag tänker skaffa höns, men hittade ingen litteratur i ämnet som gav en djupförståelse för HÖNS. På youtube hittade jag Per Jensen och hans kärleksförklaring till höns. Som professor i etologi har PJ forskat länge på höns plus att han själv ägt och umgåtts med dessa fåglar i 40 år. Jag älskar PJs attityd till ämnet och språket, jag blir nyfiknare än en höna av att läsa Världens vanligaste fågel. Jag rekommenderar starkt PJs
  nya bok!!

 6. Bra fakta om höns
  Nina Bergqvist, 2 juli 2021

  En bok som alla med hobby- höns borde läsa. Om jag tyckte om mina höns innan jag läst boken så älskar jag dom nu.

 7. Hönsälskare
  Carin S, 7 juni 2021

  Alla som äter ägg borde läsa denna bok! Vi behandlar inte hönsen som vi borde! Tack Per Jensen för din bok.

 8. Fakta om höns
  Boxerkalle, 6 maj 2021

  En lättläst bok späckad om alla fakta som rör höns. Den berör dock inte den praktiska skötseln, men det finns det så många andra böcker som avhandlar. Så nyttigt och intressant att få ta del av hur hönsen vill leva och hur vi misshandlar dom.

 9. Upplysande
  Margareta Nytorp, 21 april 2021

  Lämplig för alla åldrar, ung som gammal.
  Intressanta fakta och grundlig forskning.
  Lättläst och mycket
  inspirerande.
  Flera hönsgårdar kommer att planeras 👍

 10. Kunskap är nyckeln.
  Eva Hall, 10 april 2021

  Tänk om alla djurarter, ffa försöksdjur och övriga djur i matindustrin, fick en sådan bok utgiven. Det som berör mig mest är att boken visar att även djur känner och har känslor.

 11. Höns - så intressanta varelser
  Anne Deak, 5 april 2021

  En mycket välskriven och lärorik bok om vår vanligaste fågel. Den är dessutom roligt formulerad och väldigt lättläst. Alla borde läsa den!!

 12. Toppenbok

  En "måste ha bok" för alla hönsfantaster. Mycket information som jag inte visste innan. Rekomenderar verkligen boken till alla som gillar höns.

 13. Ytlig
  B, 30 mars 2021

  Jag såg fram emot boken men den är tyvärr väldigt ytlig och ger inte så mycket information. Det blev mer, jaha.

Visa alla 13 recensioner

Fler böcker av Per Jensen