Modern väsenologi (inbunden) Modern väsenologi
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
115
Utgivningsdatum
2021-09-17
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Illustratör/Fotograf
Reine Rosenberg
Dimensioner
217 x 176 x 15 mm
Vikt
450 g
SAB
uMzd
ISBN
9789127172241
Modern väsenologi (inbunden)

Modern väsenologi

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2021-09-17
79 179
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är lätt att tro att det bara var förr man trodde på väsen, men vilka övernaturliga varelser berättar vi om idag? Och vilken funktion fyller de på 2000-talet? Följ med på en vindlande resa bland spöktåg, utomjordingar, zombies, skräckclowner och svartögda barn. Det är en fullspäckad men lättbegriplig faktabok om väsen i modern folktro. Här kan du läsa om när tandfén slapp corona- karantän i Argentina, om Slender Man som rövar bort barn, om spegelspöket Svarta Madame ... och så förstås allt om monster under sängen.

Spänning, humor och vetenskap för alla 9-99-åringar! Faktagranskat av religionshistorikern Tommy Kuusela och med maffiga färgillustrationer av Reine Rosenberg.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Modern väsenologi. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderar alla att läsa
  Rebecka Nyman @_enbokiveckan_ (Mariefred), 13 februari 2022

  Jag älskade förra boken - "Mer Väsenologi" - och förväntningarna på denna var höga. Jag blev inte besviken. Som jag älskar även denna. Det roliga med "Modern väsenologi" är att jag nu får bekanta mig med väsen som för mig till viss del är obekanta. Jag har hört alla namnen men visste innan jag läste om dem inte så mycket om dem. Intressant är också att många väsen i denna bok är snälla. Ytterligare en intressant tanke jag fick när jag läste om moderna väsen är att det finns många som människo... Läs hela recensionen

 2. En En passande bok till Halloweenläsning!
  Gullis lästips (Rönninge), 2 november 2021

  "Modern Väsenologi" är en skrämmande och spännande faktabok som är rikt illustrerade av färgstarka och välgjorda illustrationer som ger boken den där extra gastkramande känslan.

  "Modern Väsenologi" är en bok som jag verkligen sett fram emot att läsa!

  De två tidigare och fristående böckerna "Väsenologi -En faktabok om väsen i nordisk folktro" och "Mer Väsenologi" är böcker som ingår i den fristående bokserien "Väsenologi", de är två böcker som verkligen är två guldkorn i mitt... Läs hela recensionen

 3. Snygg och intressant bok på flera sätt

  Gustav 11 år:
  Jag har läst Modern Väsenologi vår tids väsen av Ingela Korsell och Reine Rosenberg. Detta är tredje boken om väsen. Det är fristående böcker så man behöver inte läsa dem i ordning. Denna bok handlar mest om väsen och skrock som man håller på med nu. Det är nästan läskigare än de tidigare böckerna för att det blir som att det är mer på riktigt. Du får läsa om Zombier, monster under sängen, jultomten, påskharen, tandfen.

  På varje väsen finns en faktaruta och efter d... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Ingela Korsell