Inte din baby (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
172
Utgivningsdatum
2022-08-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
178 x 110 x 10 mm
Vikt
102 g
SAB
uHc
ISBN
9789127179769

Inte din baby

Pocket,  Svenska, 2022-08-12
79
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss på måndag
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
 • Ladda ned och läs i Bokus Reader.
  139
Visa alla 1 format & utgåvor
Vinnare av Slangbellan 2020: Årets bästa debut i barn- och ungdomskategorin.

Jag var hos en kille och hans lägenhet var sjuka grejer, det fanns en målning av 2Pac som täckte en hel vägg. Men han prata nonstop som att jag var hans publik. Visst han hade para, men han hade ännu mer luft, så jag lacka. Reste mig för att tagga. Han sprang efter som en liten valp och fråga varför jag lämna. Jag gav honom ett tips till nästa gång: ”Visa intresse för din dejt, ställ frågor och lyssna på svaret. Då kommer det gå bra för dig. Det är synd, för jag gillar din lägenhet.”

Samira har tre krav på en kille. Han ska kunna bete sig, vara intelligent och kunna tillfredsställa en tjej. Men att hitta en som uppfyller alla kraven verkar svårare än att hålla ett par vita sneakers vita. Men så träffar hon Nabil och allt verkar stämma. Han uppmuntrar henne att skriva raptexter och intresserar sig för hennes fotboll. Lite för intresserad kanske? Snart vill han kontrollera allt hon gör och tillvaron blir hetsig.
Alsaati har en bakgrund som rappare och det märks, hennes språk är rappt, vasst och stilrent. Det var länge sedan jag läste en så tajt debut och gestaltningen av Samiras tankar och samtal med familj och vänner är klockren.

– Lydia Wistisen, Dagens Nyheter

Vinnare av Slangbellan 2020: Årets bästa debut i barn- och ungdomskategorin
.

Juryns motivering:

"Inte din baby är en mörk berättelse om att som ung tjej befinna sig i en destruktiv relation där kärleken får stå tillbaka för svartsjuka, kontrollbehov och manipulation. Men det är också en ljus berättelse om systerskap och att hitta tillbaka till sig själv. Med en rapp, humoristisk och nydanande prosa lyckas Seluah Alsaati ge liv och röst åt bokens unga huvudperson, Samira. Det är en imponerande debut som inte lämnar någon oberörd."
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Inte din baby
 2. +
 3. Himlabrand

De som köpt den här boken har ofta också köpt Himlabrand av Moa Backe Åstot (pocket).

Köp båda 2 för 168 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Seluah Alsaati

 • Finnjävlar

  Susanna Alakoski, Seluah Alsaati, Ivar Andersen, Maziar Farzin, Nanna Huolman

  I Finnjävlar berättar ett femtontal sverigefinnar om klass och klassresor, diskriminering och motstånd. Om stolthet, skam och kampen för självkänsla. Det handlar om mammor och pappor som dött i förtid. Om lärare som skrattar åt ditt uttal. Om käns...

 • Om detta sjunger vi inte ensamma : Dikter till samtiden och världen

  Sara Abdollahi, Seluah Alsaati, Johannes Anyuru, Arazo Arif, Helena Boberg

  Dikterna i den här boken är en kör av röster som sjunger om krig och förluster, stängda gränser och längtan efter en annan värld. Det är en samling av 28 poeter och en poesigrupp vars texter vill något mer än att vara ord. Vill vara tröst, men ock...