Rävbacken : hur arvet från Europas mammutstäpp väcktes till liv för blommor, fjärilar och bin (inbunden) NY
På topplistor
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
320
Utgivningsdatum
2024-04-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Dimensioner
216 x 141 x 20 mm
Vikt
436 g
SAB
Ue.056,Uhe-cab
ISBN
9789127183773

Rävbacken : hur arvet från Europas mammutstäpp väcktes till liv för blommor, fjärilar och bin

(2 röster)
Inbunden,  Svenska, 2024-04-12
249
  • Skickas från oss på måndag
  • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Rävbacken, en fyra fotbollsplaner stor åkerholme i Uppland, var helt igenvuxen av gran när Emil Nilsson tillsammans med familj och grannar för tio år sedan bestämde sig för att med egna händer göra en insats för den biologiska mångfalden.

I boken får vi följa arbetet, år för år, och hur de stegvis gör Rävbacken till den plats den är idag, en öppen ängs- och hagmark där 346 arter lever.
Ängsmarkerna i Sverige har överlevt många utmaningar men förtvinar idag under granarnas mörker. Det öppna landskap som tidigare dominerade stora delar av vårt land håller på att försvinna.

Länge slog människor av växterna med lie. Kor har betat av allt det gröna under ännu längre tid. Många ängsväxter som då frodades uppstod på den vidsträckta mammutstäpp som dominerade Europa för mer än 50 000 år sedan. Ur ett historiskt perspektiv var det först nyligen som ängarna försvann och träden vandrade in.

På Rävbacken lever nu arvet från Europas mammutstäpp vidare, för så skulle man kunna kalla de blommor, bin och fjärilar som återvänt till Rävbacken. De bär på en djup historia som är äldre än människan själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Rävbacken : hur arvet från Europas mammutstäpp väcktes till liv för blommor, fjärilar och bin
  2. +
  3. Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Så slipper du veterinären : Handbok för hundägare av Marie Jury, Helén Bjurberg (inbunden).

Köp båda 2 för 478 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Emil V Nilsson

  • Rävbacken

    Emil V Nilsson

    Rävbacken, en fyra fotbollsplaner stor åkerholme i Uppland, var helt igenvuxen av gran när Emil Nilsson tillsammans med familj och grannar för tio år sedan bestämde sig för att med egna händer göra en insats för den biologiska mångfalden. I boken ...