Svenska till max. Nybörjarbok (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Serie
Svenska till max
Antal sidor
63
Utgivningsdatum
2007-10-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
240 x 170 x 8 mm
Vikt
160 g
SAB
Fct
ISBN
9789127407756
Svenska till max. Nybörjarbok (häftad)

Svenska till max. Nybörjarbok

Häftad,  Svenska, 2007-10-01

Slutsåld

Svenska till max

Svenska till max är ett engagerande läromedel för ungdomar på gymnasiets språkintroduktion och vuxna som läser Utbildning i svenska för invandrare kurs B-D med siktet inställt på att studera vidare.

Svenska till max består av tre textböcker och en elevwebb med extramaterial som kompletterar böckerna. Du och dina elever går gemensamt igenom texter och uppgifter i boken och därefter arbetar eleverna i sin egen takt med att befästa och fördjupa sina kunskaper på elevwebben. Där har de tillgång till hundratals interaktiva övningar, länkar och dokument att skriva ut. Elevwebben innehåller Flash-applikationer som går bra att köra på datorer (PC, Mac och Chromebook) men fungerar inte på surfplattor och smartphones.
Digitalt

Webbstödet som finns under "Extramaterial" ersätter helt och hållet traditionella övningsböcker och erbjuder många fler övningstyper. Inför arbetet med ett kapitel skriver eleverna ut en övningsöversikt med skrivrader för planering och uppföljning. Till varje kapitel finns många olika typer av övningar, t ex i hörförståelse, uttal, läsförståelse och diktamen. Det finns också länkar till studietips, boktips, filmtips och musiktips.
Läsa och skriva

I Svenska till max får eleverna spännande läsupplevelser och många tips på böcker, t ex Läsa till max som erbjuder läsning på olika språkliga nivåer. I samband med läsningen sker skrivutvecklingen. Som inspiration för det egna skrivandet finns förutom skönlitteratur också varierade skrivuppgifter med anknytning till elevernas verklighet och vardag. Eleverna analyserar olika textgenrer och arbetar med struktur, syfte och målgrupper.
Studieförberedande

Med Svenska till max som stöd kan alla hitta den strategi som passar dem bäst. Eleverna arbetar utifrån egna målformuleringar och reflekterar över sin egen språkinlärning. På detta sätt erövrar de verktyg för att lära sig sitt nya språk och de blir medvetna om sitt eget ansvar i inlärningsprocessen.

Bredden i texter och övningar gör att Textbok 2 också kan användas av elever som förbereder sig för att klara årskurs 9-provet (svenska som andraspråk på grundläggande nivå).
Elevwebben innehåller:

Övningsöversikter
Hörförståelseövningar
Uttalsövningar
Skrivövningar
Övningar i läsförståelse
Övningar i att förstå bilder
Övningar med autentiskt språk
Diktamen
Repetitionsuppgifter
Ordlistor och inläsningar av bokens texter
Studietips
Boktips
Filmtips
Musiktips
Länkar

Klicka här för att komma till elevwebben!
Visa hela texten

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Maria McShane