Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
408
Utgivningsdatum
2019-05-06
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
240 x 165 x 30 mm
Vikt
795 g
SAB
Dofa
ISBN
9789127819061
Barn, unga och trauma : Att uppmärksamma, förstå och hjälpa (inbunden)

Barn, unga och trauma : Att uppmärksamma, förstå och hjälpa

Inbunden Svenska, 2019-05-06
389
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Detta är en gedigen grundbok om barn, unga och trauma. Tre av Sveriges mest erfarna kliniker och forskare inom området delar här med sig av sin kunskap och sina erfarenheter.

Författarna beskriver utförligt reaktionsmönster och symtombilder, samt samspel mellan barn och föräldrar efter traumatiska påfrestningar. Boken tar bland annat upp barn och unga som har misshandlats, utsatts för sexuella övergrepp, bevittnat våld mot sin förälder, förlorat en närstående och barn som har utsatts för organiserat våld i sina hemländer. Författarna berättar även om olika insatser och behandlingsmetoder som har stöd i forskning.

Boken riktar sig till studerande och yrkesverksamma som vill lära sig mer om hur de ska förstå, möta och hjälpa traumatiserade barn och unga, till exempel inom hälso- och sjukvården, skolan, socialtjänsten och kriminalvården.

Kjerstin Almqvist är leg. psykolog, specialist i klinisk psykologi, leg. psykoterapeut och professor i psykologi vid Karlstads Universitet. Anna Norlén är leg. psykolog, leg. psykoterapeut och rektor och verksamhetschef på Ericastiftelsen. Björn Tingberg är leg. sjuksköterska med specialistutbildning Barn och ungdom, leg.psykoterapeut, med.dr och lektor på Barnafrid.

Sagt om boken
Barn, unga och trauma är en gedigen och välskriven bok om ett högaktuellt ämne
Helena Kubicek Boye, BTJ-häftet nr 13, 2019
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Barn, unga och trauma : Att uppmärksamma, förstå och hjälpa
  2. +
  3. Rehabiliteringsmedicin : teori och praktik

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rehabiliteringsmedicin : teori och praktik av Jörgen Borg, Kristian Borg, Björn Gerdle, Katharina Stibrant Sunnerhagen (häftad).

Köp båda 2 för 920 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna

Bloggat om Barn, unga och trauma : Att uppmärksamma,...