Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
223
Utgivningsdatum
2018-05-12
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Illustratör/Fotograf
Johan Jarnestad
Dimensioner
198 x 135 x 15 mm
Vikt
470 g
SAB
Doe,Vef,Dh
ISBN
9789127819122
Medvetandets återkomst : om hjärnan, kroppen och universum (inbunden)

Medvetandets återkomst : om hjärnan, kroppen och universum

(15 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-05-12
259
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Medvetandet återkomst är en berättelse om den djupaste av alla existentiella frågor: Hur kommer det sig att vi människor kan uppleva något alls, varför är vi inte zombier?

I slutet av 1990-talet slog filosofen David Chalmers och hjärnforskaren Christof Koch vad om vems teori som skulle leda till ett genombrott i forskningen om medvetandet senast år 2023. Tyvärr glömde båda med tiden bort de avgörande detaljerna om hur vinnaren skulle utses. Vadet rann ut i sanden tills vetenskapsjournalisten Per Snaprud hittade en gammal intervju bevarad på kassettband. Det här blir avstampet för författarens expedition för att ta reda på var gränserna för kunskapen om medvetandet finns idag. Genom personliga möten och våghalsigt deltagande i olika experiment bjuder han in oss till själva källorna för våra lärdomar.

Här får vi träffa flera av vår tids främsta forskare och tänkare i frågan om medvetandet. Resan börjar med ett tydligt fokus på hjärnan, från neurologi nedtecknad med hieroglyfer till den senaste tekniken för att styra utvalda nervceller i en levande hjärna med laserstrålar. Perspektivet vidgas sedan till kroppen, och vidare till hisnande tankar om medvetandet som en grundläggande egenskap i hela universum. Boken utmynnar i en relativt säker prognos om vilken av de numera världsberömda forskarna som kommer att vinna vadet.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Medvetandets återkomst : om hjärnan, kroppen och universum. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Rekommenderas!
  Krister Nässén, 10 april 2019

  Jätteintressant och rekommenderas varmt. Författaren intervjuar många olika forskare, vilket ger väldigt många intressanta perspektiv på detta ämne. Han har själv forskat om hjärnan.

 2. Lättläst bok om aktuell forskning om medvetandet.
  Gunnar Kreku, 7 juli 2018

  En fackbok som är lika svår att lägga åt sidan som en bra deckare!
  Ock ämnet tycker jag borde intressera så gott som alla.

Visa alla 2 recensioner