Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
200
Utgivningsdatum
2018-02-24
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
216 x 140 x 15 mm
Vikt
367 g
SAB
Do
ISBN
9789127819436
Motiverad : Feedback, mindset och viljan att utvecklas (häftad)

Motiverad : Feedback, mindset och viljan att utvecklas

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2018-02-24
219 299 Du sparar 80 kr!
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Känner du nybörjarglädje - eller känner du dig mest dålig och osäker när du provar något nytt?Varför uppvisar vissa kämpaglöd vid en motgång medan andra ger upp?

Här beskriver Alva Appelgren förutsättningarna för att vilja utvecklas - att vara motiverad. Motivation behövs både för att påbörja en aktivitet och för att fortsätta med den, vare sig det är i arbetslivet, i klassrummet eller i skidbacken. Genom att fläta samman forskningsrön med situationer i vardagen djupdyker hon i hur vår motivation påverkas av andra människors förväntningar och återkoppling, vår egen självbild och individuella drivkrafter. Det handlar om vikten av autonomi, jakten på beröm och hur du förhåller dig till talang och förmågor.

Boken är aktuell för dig som är chef, lärare eller förälder, för dig som vill skapa goda miljöer för andras lärande och utveckling - eller som själv vill reflektera över varför du ibland, och ibland inte, väljer att anta utmaningar där du kan lära dig något nytt.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Motiverad : Feedback, mindset och viljan att utvecklas
 2. +
 3. Nya perspektiv på lärande - Kognitionsvetenskap för lärare

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nya perspektiv på lärande - Kognitionsvetenskap... av Alva Appelgren (häftad).

Köp båda 2 för 492 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Motiverad : Feedback, mindset och viljan att utvecklas. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Äntligen en sammanfattande bok om motivation
  Jeffrey, 18 oktober 2018

  Forskningen om motivation är mkt omfattande och jag har haft svårigheter med att veta var jag ska börja läsa inom området. Alva sammanfattar området på ett suveränt sätt. Hon skriver på ett enkelt, pedagogiskt och engagerande sätt. I mitt jobb som leg.psykoterapeut inom företagshälsovården möter jag chefer, föräldrar och pedagoger och den här boken refererar jag återkommande till under mina sessioner, handledningar och föreläsningar. Tack vare boken har jag också nu kunnat fördjupa mig inom o... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Alva Appelgren

 • Nya perspektiv på lärande - Kognitionsvetenskap för lärare

  Alva Appelgren

  Nya perspektiv på lärande - kognitionsvetenskap för lärare utgår från följande villkor som har betydelse för elevers lärande: arv och miljö, motivation, återkoppling och minne. Villkoren beskrivs främst utifrån forskning om genetik och kognitionsv...