Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2018-03-03
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
235 x 160 x 15 mm
Vikt
594 g
SAB
Dogb,Vef
ISBN
9789127822191
Hon, han och hjärnan (inbunden)

Hon, han och hjärnan

(21 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-03-03
238
 • Skickas inom 2-5 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Beror könsskillnader i hur vi tänker, känner och beter oss främst på sociala processer? Eller avspeglar de delvis olikheter mellan hur kvinnliga och manliga hjärnor är organiserade? Kan vi behöva via ta hänsyn till sådana skillnader för att inte vissa - oftast tjejerna - ska bli missgynnade?

Trots min långa bana som hjärnforskare var det först i samtal med döttrarna jag insåg hur lite jag egentligen visste om dessa frågor. Att skriva den här boken blev ett sätt att försöka nå en förståelse som nådde bortom tidningsrubrikernas polemiska förenklingar.

Den bild som trädde fram är en annan än jag förväntade mig, och mycket mer fascinerande. Kvinnor och män har under evolutionen specialiserat sig på sätt som kompletterat varandra. Dessa specialiseringar har ställt delvis olika krav på hjärnans organisation. Samma egenskaper som låtit oss komplettera varandra inrymmer också fröna till konkurrens, konflikt och förtryck.

Vårt evolutionära bagage är centralt för vilka vi är, men säger väldigt lite om hur vi ska leva våra liv idag, eller imorgon. Det får vi förstås välja själva. Jag tror de valen bäst görs av kvinnor och män med god kunskap om sig själva och varandra.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Hon, han och hjärnan
 2. +
 3. Adhd på jobbet : om forskning, hjärnan och strategier

De som köpt den här boken har ofta också köpt Adhd på jobbet : om forskning, hjärnan och stra... av Lotta Borg Skoglund, Martina Nelson (häftad).

Köp båda 2 för 467 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Hon, han och hjärnan. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hon Han och hjärnan
  Ulf Tallfors, 1 november 2021

  Högt uppskattad ,har även läst Beroendetillstånd av samma författare och den var lika bra, jag använder ofta citat ur böckerna i diskussioner

 2. Fantastiskt upplysande bok!
  Mia, 22 november 2018

  Är helt frälst i den här boken. Den är helt underbar. Precis vad jag behövde läsa just nu. Den är en enorm inspiration i mitt liv. Kanske rent av en game changer. Tack så innerligt för den här boken, Markus Heilig!

 3. Informativ, lättläst och mycket bra!
  Antonia , 12 april 2018

  Författaren använder ett lättläst och roligt språk och boken har intressanta och viktiga fakta och poänger som visar varför det är viktigt att skilja på åsikter och fakta och hur och varför man bättre når förändring genom att ha fakta som utgångspunkt

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Markus Heilig