Livsglädjen och det djupa allvaret : om existentiell kris och välbefinnande (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad
Språk
Svenska
Antal sidor
160
Utgivningsdatum
2007-09-01
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Dimensioner
210 x 135 x 10 mm
Vikt
220 g
SAB
Doc
ISBN
9789127822382
Livsglädjen och det djupa allvaret : om existentiell kris och välbefinnande (häftad)

Livsglädjen och det djupa allvaret : om existentiell kris och välbefinnande

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad Svenska, 2007-09-01
351
 • Skickas inom 10-15 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Livskriser och existentiella utmaningar drabbar alla människor under olika skeden i livet, men de blir särskilt påtagliga vid en livshotande sjukdom. Det kan handla om meningen med livet, smärta och dödsångest, det man aldrig fick uppleva, val man ångrar, skuld och ensamhet.

Cancerläkaren Peter Strang förmedlar här, insiktsfullt och empatiskt, sina unika erfarenheter från möten med svårt sjuka patienter. Han reflekterar över vad som är viktigt i livet och diskuterar frågor som existentiell kris och ångest, depression, kärlek och relationer, tid och sammanhang, livskvalitet och existentiellt välbefinnande. Här speglas inte bara patienternas och de anhörigas svåra belägenhet utan även hur författaren, i sin roll som läkare, kan uppleva sorg och besvikelse inför sin egen maktlöshet, men också förtröstan och tillförsikt inför det oförklarliga.

"Eftertänksamt och ödmjukt tar den erfarne cancerläkaren Peter Strang oss vid handen och för oss med på en resa mot de stora livsfrågorna, de som ofta ställs på sin spets i livets slutskede. Genom att lyfta fram känslor som ångest, rädsla, vanmakt och ensamhet visar Strang hur de svåra upplevelserna kan berika vårt liv. Det är en bok som egentligen inte handlar om sjukvården, utan om tillvaron i sin helhet. Det är en bok som egentligen inte handlar om döden, utan om livet självt. Jag har läst den med stor behållning."
Stefan Einhorn
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Livsglädjen och det djupa allvaret : om existentiell kris och välbefinnande
 2. +
 3. Från skidor till ambulans : sjukvårdens historia i Sorsele och södra Lappland från 1800-talets slut till 1968

De som köpt den här boken har ofta också köpt Från skidor till ambulans : sjukvårdens histori... av Lena Eliasson (kartonnage).

Köp båda 2 för 619 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Livsglädjen och det djupa allvaret : om existentiell kris och välbefinnande. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Livet, Döden, Tiden, Kärleken
  Neppe Nimmela, 9 mars 2022

  Tidlös och en alldeles underbar existentiell bok att läsa! Vacker, enkel och tydlig! Inspirerande och intressant för den som är nyfiken på de så stora livsfrågorna våra. Författaren Peter Strang ger ut de upplevelser han som läkare får erfara med värme, ödmjukhet, ärlighet, respekt och finstämd känsla. Jag får lov att följa med honom på den personliga resan och är så innerligt tacksam för det!
  Det har även varit en mycket fin bok att genomföra en bokcirkel till!
  Rekommenderas å det varmaste!
  I Ljuset
  Neppe Nimmela

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Peter Strang