Text & Stil : om konsten att berätta med vetenskap (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
240
Utgivningsdatum
2019-05-11
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Allmänlitteratur
Medarbetare
Grandin, Elina (form)
Dimensioner
211 x 140 x 22 mm
Vikt
376 g
SAB
Aefe,Fc.06
ISBN
9789127823938
Text & Stil : om konsten att berätta med vetenskap (inbunden)

Text & Stil : om konsten att berätta med vetenskap

Inbunden Svenska, 2019-05-11
189
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Utifrån mer än tjugo års erfarenhet som författare och redaktör delar Magnus Linton med sig av tips, strategier och reflektioner kring skrivandets hantverk och vad som gör en text stark, levande, rytmisk och intellektuellt omtumlande.

Att skriva facklitteratur är en kombinationskonst med kraft att snabbt förändra kunskap och tänkande men vad är det som ska kombineras, med vilka redskap, på vilket sätt och med vilken ton?

Boken vänder sig i första hand till forskare och experter som letar nya former för effektivt berättande, men egentligen till alla som i text hanterar fakta och kvalificerad kunskap och önskar en bredare publik journalister, utredare, lärare, redaktörer, rapportförfattare. Ett levande språk och effektivt berättande är färdigheter alla kan erövra. Text & Stil är en både seriös och rolig historia om det skrivna ordets förändrande möjligheter, men framför allt en inspirerande skrivhandbok i essäformat.

Om tidigare böcker av Magnus Linton:

Ett av de bästa populärvetenskapliga reportage jag har läst Lintons förening av forskning och människoöden drabbade av narkotikan borde nå en stor publik.
Jenny Björkman, Respons

Jag vet ingen annan svensk journalist som med samma lätthet som Magnus Linton kan röra sig mellan reporternärvaro, referat av akademiska läsefrukter och storpolitiskt resonemang: som en skicklig bilförare håller han stilen oavsett vägunderlag.
Björn af Kleen, Sydsvenskan
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Text & Stil : om konsten att berätta med vetenskap
  2. +
  3. Akademisk skribent : om att utveckla sitt vetenskapliga skrivande

De som köpt den här boken har ofta också köpt Akademisk skribent : om att utveckla sitt veten... av Gunnar Augustsson (häftad).

Köp båda 2 för 457 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Text & Stil : om konsten att berätta med ...