Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
247
Utgivningsdatum
2019-02-26
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Illustratör/Fotograf
John Persson
Dimensioner
215 x 140 x 12 mm
Vikt
409 g
SAB
Doe,Bv
ISBN
9789127824416
Distraherad : hjärnan, skärmen och krafterna bakom (inbunden)

Distraherad : hjärnan, skärmen och krafterna bakom

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-02-26
246
 • Skickas inom 3-6 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Vi kollar mobilen hundratals gånger om dagen, vi bråkar med våra barn om skärmtid, vi svarar på jobbfrågor så fort det plingar till - det ställs högre krav än någonsin på hjärnans förmåga att hålla fokus och inte bli distraherad och bortdribblad. Hur ska vi förhålla oss till digitaliseringens möjligheter utan att bränna ut oss?

Sissela Nutley är hjärnforskare och skriver om hjärnans formbarhet och grundläggande förutsättningar. Hon ger fördjupad kunskap om hur belöningssystemet triggas av sociala medier, om hjärnans behov av stimulansfri tid för återhämtning och om tonårshjärnans biologiska sårbarhet.

Distraherad utgavs 2019 och kommer nu i nyutgåva, kompletterad med ny forskning och med ett nyskrivet förord av författaren.

"Jag hoppas kunna bidra till en nyanserad diskussion som rör sig bortom frågan om digitala media är dåligt eller bra. Och jag hoppas att boken utmanar oss till att fundera över digitala aktiviteters påverkan på olika individer beroende på hur och när de används."
Sissela Nutley
Sagt om boken:

"Distraherad (...) går på djupet i hur hjärnan fungerar (...) och fördjupar sig i hur skärmtiden påverkar barn och ungdomar (...).
- Det jag försöker trycka på är att det spelar roll vad vi ägnar oss åt. Det spelar roll får vårt mående - inte bara nu utan även för vårt framtida mående. Och det är särskilt viktigt när man är barn och ungdom, för då formas hjärnan, säger Sissela Nutley."
Dagens Industri

"Bokens budskap går rakt in genom huden och via nervsystemet till hjärnan och limbiska systemet som styr över våra känslor. Lämnar ingen oberörd!"
Malin Sjöstrand, Time well spent Sweden
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Distraherad : hjärnan, skärmen och krafterna bakom
 2. +
 3. Behandling av trauma och traumatisk sorg hos barn : 2:a utgåvan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Behandling av trauma och traumatisk sorg hos ba... av Judith A Cohen, Anthony P Mannarino, Esther Deblinger (häftad).

Köp båda 2 för 705 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Distraherad : hjärnan, skärmen och krafterna bakom. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Excellent!
  Ilana Eleá , 30 september 2020

  The books is well written and provides important information about digital practices: we started the group "Skärmtid, Läslust och föräldraskap" after reading it. :)

 2. Borde läsas av ALLA !
  Helena Risberg, 3 juli 2019

  En bok som borde läsas av ALLA ! med tanke på dagens psykiska ohälsa och vad den faktiskt beror på. Alla måste bli medvetna om vad som händer i dagens samhälle.

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Sissela Nutley

 • Hälsosegrar : den vetenskapliga vägen till ett friskare liv

  Linda Bakkman, Örjan Ekblom, Sissela Nutley

  Forskning visar att det vi aktivt ägnar oss åt - våra medvetna livsstilsval - kan påverka så mycket som 40 % av vårt välbefinnande. Vi har med andra ord stora möjligheter att själva göra en skillnad i hur vi mår. Hälsosegrarna är inom räckhåll! Hä...