Klimatpsykologi : Hur vi skapar hållbar förändring (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Antal sidor
292
Utgivningsdatum
2019-10-25
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Akademisk
SAB
Do
ISBN
9789127825574
Klimatpsykologi : Hur vi skapar hållbar förändring (häftad)

Klimatpsykologi : Hur vi skapar hållbar förändring

Häftad Svenska, 2019-10-25
249
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
"...en handbok i att överleva sin egen klimatångest"
Aftonbladet

...en praktisk guide hur vi gemensamt kan och bör kanalisera denna kollektiva ångest, och här kombineras uppriktig klarsynthet med en krispig tillgänglighet och tillämpbarhet.
Dagens Nyheter

Lyssna på Klimatpsykologipodden

Klimatpsykologi visar hur vi med kunskap om människans beteenden, känslor och perception och med kunskap om hur vi organiserar oss och samarbetar kan hitta verktyg för ett mer hållbart och effektivt klimatarbete.

Det här är boken för dig som vill agera aktivt för klimatet, i din roll som ledare, beslutsfattare och medmänniska. Den är för dig som är engagerad i miljörörelsen, för dig som har en position i samhället med möjlighet att påverka och för dig som själv börjat göra förändringar men är frustrerad över att kompisarna eller politikerna inte gör sin del.

Klimatpsykologi ger övergripande förståelse och handlingsplan för hur vi kan agera mer effektivt i klimatfrågan och skapa goda förutsättningar för ett hållbart samhälle.

Kali Andersson är leg.psykolog, miljöaktivist och permakulturdesigner.

Frida Hylander är leg. psykolog, STP-psykolog i klinisk psykologi och fil. kand. i Humanekologi.

Kata Nylén är leg. psykolog, STP - psykolog i organisationspsykologi, utbildad handledare och OBM-certifierad (Organisational Behavior Management).

Presscitat:
Klimatpsykologerna visar i sin bok hur vi i dag silar mygg och sväljer kameler. Att anstränga sig kring petitesser medan hela ens livsvillkor är direkt klimatdestruktiva är att leva i stor villfarelse, som inte minst blir farlig då den riskerar ge en massa människor gott samvete som egentligen inte borde ha det.
Dagens Nyheter

"Klimatpsykologi" bjuder här på många matnyttiga insikter och boken bör kunna fungera väl som diskussionsunderlag, inte minst för olika typer av ledningsgrupper. Känslan av angelägenhet går heller inte att ta miste på hos de tre klimatpsykologerna.
Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Klimatpsykologi : Hur vi skapar hållbar förändring
  2. +
  3. Till bildningens försvar : den svåra konsten att veta tillsammans

De som köpt den här boken har ofta också köpt Till bildningens försvar : den svåra konsten at... av Sverker Sörlin (inbunden).

Köp båda 2 för 507 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Klimatpsykologi : Hur vi skapar hållbar f...