Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2021-09-08
Upplaga
1
Förlag
Natur & Kultur Läromedel
Dimensioner
217 x 142 x 19 mm
Vikt
420 g
SAB
Oaa
ISBN
9789127828759
Personlighet i arbete (inbunden)

Personlighet i arbete

Inbunden Svenska, 2021-09-08
255
  • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Hur viktigt är det egentligen att vara social och utåtriktad i arbetslivet? Förändras ens personlighet med åldern? Kan man förutsäga hur ansvarstagande en medarbetare kommer vara? Varför är personlighetsfaktorn känslomässig stabilitet så viktig för gott samarbete?

I denna vetenskapligt grundade bok om människans personlighet får läsaren en inblick i vad forskningen menar med personlighet, hur personlighet skiljer sig mellan människor, och hur den fungerar över tid och situationer. Med femfaktormodellen som utgångspunkt och arbetslivet som ramverk beskriver författarna hur vår personlighet tar sig uttryck, påverkar vårt beteende och sätter ramarna för våra styrkor och svagheter. De tar också upp komplexiteten i att bedöma personlighet.

Personlighet i arbete är skriven för dig som vill få forskningsbaserad kunskap om personlighet generellt, och om dess roll i arbetslivet specifikt. Som HR eller ledarskapskonsult får du en större förståelse för medarbetares och chefers beteenden på arbetsplatsen.

Författarna är tre av Sveriges främsta inom urval och testutveckling och anlitas flitigt som experter och föreläsare. Sofia Sjöberg är fil.dr i psykologi. Anders Sjöberg är fil.dr och docent i psykologi vid Psykologiska institutionen, Stockholms universitet. Sara Henrysson Eidvall är leg psykolog, specialist i arbets- och organisationspsykologi.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Personlighet i arbete
  2. +
  3. Samtal som fungerar: Om tillämpad beteendeanalys, motivation och förändring

De som köpt den här boken har ofta också köpt Samtal som fungerar: Om tillämpad beteendeanaly... av Johan Holmberg, Magnus Stalby (inbunden).

Köp båda 2 för 616 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av författarna