Historien Om Någon (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Klumpe Dumpe
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
1997-01-01
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Löfgren, Åke (medf.)
Illustratör/Fotograf
Egon Möller-Nielsen
Dimensioner
215 x 174 x 6 mm
Vikt
205 g
SAB
Hcf(yb),uHc
ISBN
9789129486339
Historien Om Någon (inbunden)

Historien Om Någon

(98 röster)  |  Läs 22 recensioner
Inbunden,  Svenska, 1997-01-01
89
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Vem är den mystiske Någon som gjorde en våt fläck på golvet, stjälpte mormors bord, åt upp två fiskar, drack upp mjölken, fiskade upp en guldfisk, välte ner en kruka, åt upp en råtta och slank ner i vasen? Den röda tråden löper från sida till sida allt närmare lösningen på gåtan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Historien Om Någon
 2. +
 3. Jan Lööf sagosamling

De som köpt den här boken har ofta också köpt Jan Lööf sagosamling av Jan Lööf (inbunden).

Köp båda 2 för 208 kr

Kundrecensioner

Det finns 22 recensioner av Historien Om Någon. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Riktig klassiker
  Annette von Arnold, 10 juni 2022

  Högt älskad av först mina barn och nu barnbarnen. Lika spännande varje gång! Rekommenderas varmt! Passar från ca 3 år

 2. Favorit
  D, 4 november 2021

  Blev en favorit hos fyraåringen. Roligt att följa tråden tycker hon. Jag tyckte det var bra med lite numera ovanliga ord som "omkullstjälpt" så barnen kan fråga och lära sig.

 3. Spännande och kul!

  Lite annorlunda men mysig bok. Kul med ett uppdrag; att hitta någon.

  Boken går ut på att man får gå in i ett hus och får följa olika ledtrådar för att till slut få gåtans lösning... Vem är Någon som röjt runt i huset? Är Någon farlig? Eller inte?

  Vill du ha svaret på gåtan så får du läsa själv!

 4. En barnbok som står sig över generationer
  Gunilla Magnusson, 25 november 2019

  Historien Om Någon har funnits hos oss i fyra generationer. Lika fascinerande för barnbarnsbarnet idag som för mig i min barndom. Inte så många berättelser som håller över tid som den här!!!

 5. Bäst!
  Gunilla Margareta Jorner, 10 september 2018

  Som förskollärare i 43 år, 3-barnmamma och mormor har jag inte träffat på en bättre barnbok! Spänning, igenkänning och fantasi från början till slut.

 6. barnbarnsbok från min barndom
  Boel Gehlin, 24 oktober 2017

  Kommer fortfarande ihåg den från nästan 70 år tillbaka i tiden. Minns den lilla spänningen när historien vindlade sig fram

 7. Rolig
  Maria Rytters, 6 januari 2017

  Barnbarnen älskar denna bok när de är små. Finurlig och de tycker att det är roligt att gissa vem som finns i garnets ände. Går att läsa många gånger utan att den blir tråkig.

 8. Deckare för 2-3 åringar
  Kapasi, 2 december 2015

  En spännande deckare för de yngsta, där vi får följa en röd tråd genom olika rum där det har hänt olika saker. Har läst sagan för många olika barn och alla barn har älskat boken!

 9. Deckare
  Kapazi, 25 november 2015

  En riktig spänningsdeckare för de yngsta barnen! Har läst för många barn och alla barnen har riktigt älskat den. Frågan är om man kan lista ut vem som har ställt till all röra innan sista sidan, genom att följa en röd tråd genom hela boken!

 10. Riktig rysare :)
  Karin Monica, 7 juni 2015

  Åh vad spännande det är, vem är den där någon egentligen?
  Uppskattas av 6 åringen och älskas av 3 åringen!

 11. Så spännande!

  En gammal klassiker som står sig! Min lilla sondotter älskade den, fast den där råttsvansen var lite läskig! Mitt barnbarn är svensk-kanadensisk men den går tydligen hem även utomlands!

 12. Klassiker!
  Maja , 19 januari 2015

  Denna bok läste alltid min farmor och farfar för mig, så för mig är det en klassiker. Enkel och lättläst, även om spänningen är som störst när man läser den för första gången.

 13. Spännande
  Mormor, 12 januari 2015

  Jag har läst den för mitt barnbarn 2,5 år. Det är en spännande bok där " någon " sedan har fått en betydelse i VÅR vardag.
  Vi leker ofta med orden från boken ....vem kan det vara??......någon har gjort....

 14. Rolig och spännande
  Anna, 4 augusti 2014

  Lite svår för 3-åringen, men ett par sidor åt gången går bra, de roliga namnen uppskattas. Kommer säkert hänga med.

 15. Mysig och spännande
  Mimmi, 10 april 2014

  Mina barn tyckte så mycket om den då de var små, och nu har mitt 2-åriga barnbarn upptäckt den. Han tycker jättemycket om den men tycker det är lite otäckt och läskigt att katten tog en råtta.

 16. Bäst i klassen
  juliana fetter, 7 april 2014

  Den här boken är nog den bästa barnbok som finns. Har läst den i mitt arbete på förskola år efter år och alla barn älskar den.

 17. Sedan min son var liten och jag köpte boken till honom...
  Lena Lundgren, 3 januari 2014

  Sedan min son var liten och jag köpte boken till honom har jag köpt den till alla barn jag känner. Boken är spännande för små barn och underbar.

 18. En alldeles utmärkt barnbok. Detta är faktiskt det...
  Charles och Lillwy Falk, 27 november 2013

  En alldeles utmärkt barnbok. Detta är faktiskt det andra exemplaret vi köper till vårt lilla barnbarn. Den första boken är helt sönderläst. Det är väl ett betyg om något.

 19. En klassiker för de yngsta! Om vi hade en bokkanon för...
  Anni, 15 augusti 2013

  En klassiker för de yngsta! Om vi hade en bokkanon för barnböcker så skulle Historien om Någon definitivt ingå där. Det har alla ingredienser som behövs för en utmärkt barnbok. Den har en spännande, engagerande handling och ett gulligt slut. Språkdräkten passar lika bra nu som när den skrevs och illustrationerna samspelar i högsta grad med berättelsen. Historien om Någon är helt enkelt en tidlös barnbok som passar lika bra för pojkar som för flickor. Allra bäst passar den för barn i åldern 2-4 år.

 20. Rolig, överraskande och spännande tycker min 4-åring,...
  Mia, 15 maj 2013

  Rolig, överraskande och spännande tycker min 4-åring, ja, det är ju lite av en klassiker också! Fina illustrationer. Mia i Lund

 21. En tydlig röd tråd.
  Enigma (Staffanstorp), 28 mars 2013

  Vem har lekt med mormors stickning och dragit iväg med en tråd genom hela huset? Vem har fiskat upp fisken ur akvariet? Vem har druckit upp mjölken och vem är det som gömmer sig i skåpet på vinden? Det måste ju vara Någon!

  En underbar bok att läsa med de mindre. Barnen kan verkligen vara med och gissa och fundera på vem denna någon kan vara.

  Oavsett om den är tänkt som godnattbok eller som läsning på förskolan så fungerar den här boken utmärkt och jag kommer själv ihåg hur mycket man tyckte om den när man var liten.

 22. Tidlös barnklassiker!

  Historien om någon har nu några år på nacken men har knappast tappat aktualitet för det. Den trollbinder barn från ca 3 till 6 år och är precis lagom lång som godnattsaga. Skulle den ändå vara för kort kan man dessutom med framgång läsa om den direkt. Spännande och orginell, sett till både text och illustrationer! Rekommenderas varmt!

Visa alla 22 recensioner