Skorstensjul (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Adventsbok (del 2015)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2015-10-21
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Lina Bodén
Dimensioner
270 x 250 x 15 mm
Vikt
765 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129694970
Skorstensjul (inbunden)

Skorstensjul

(42 röster)  |  Läs 12 recensioner
Inbunden Svenska, 2015-10-21
175
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är en kall decembernatt när Stella, Mago och Issa stiger av tåget på Stockholms Centralstation. De har rymt från barnhemmet för att leta efter Magos pappa. Mago har skrivit en massa brev till honom, och nu väntar de bara på att han ska dyka upp.

På Centralstationen möter de ingen pappa, däremot träffar de på en rundmagad farbror med smutsigt skägg. Han har en fiollåda framför sig och en skylt där det står: "Snälla, jag är hungrig." Farbrorn heter Niklasson och har glömt bort vem han är. Barnen bestämmer sig för att hjälpa honom att minnas. Till sin hjälp får de den snälla Miriam i antikaffären och, inte minst, de modiga och påhittiga skorstensbarnen. Och det är bråttom! Om inte Niklasson kommer på vem han är före julafton riskerar hela julen att bli inställd.

En stämningsfull och spännande adventsbok i 24 kapitel av Mårten Sandén, med fantastiska illustrationer av Lina Bodén. En bok med Charles Dickens-känsla, som kommer att älskas av både stora och små läsare. Läs ett kapitel om dagen ända fram till julafton.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 12 recensioner av Skorstensjul. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Magisk saga och ljuvliga illustrationer

  Vi läser Skorstensjul varje jul och vi älskar den. Vi hade önskat något längre kapitel men det gör att vi kan altinera med annat. Den rekommenderas för 3-6 år men vår 9-åring älskar också att läsa den. Rekommenderar den varmt.

 2. Passar åldern 6-9 år
  A.A., 23 november 2018

  Magisk & mysig bok som fascinerade 7-åringen & de vuxna som högläste ända fram till jul. Verkligen läsvärd med vackra bilder.

 3. Stämningsfull & spännande adventsbok
  Gullis lästips (Rönninge), 12 november 2018

  En kall decembernatt stiger tre barn av tåget på Stockholms centralstation. De har rymt från ett barnhem och har sitt livs äventyr framför sig . . .

  Att läsa Skorstensjul är som tomtebloss för ögonen och julmust för själen.
  Det är en finstämd och äventyrlig julsaga om vänskap och en längtan efter att höra hemma.
  De är verkligen en magisk julbok för hela familjen i riktig Astrid Lindgren-anda.

  Lina Bodéns vackra och stämningsfulla illustrationer är helt magiskt sagol... Läs hela recensionen

 4. Fängslande
  Mammafine, 25 januari 2018

  En berättelse som höll både barn och vuxna fängslade ändå fram till jul. Vi levde oss in i äventyret och det var särskilt roligt att höra barnen undan för undan upptäcka alla ledtrådar om Niklasson...

 5. Fin bok men...
  Anna, 4 januari 2018

  ...lite långsamt tempo. Jag som vuxen tyckte om den men min son på snart 6 år tyckte den var lite tråkig. Passar nog bra till något äldre barn eller barn som är lugna och fundersamma.

 6. Fin högläsningsbok
  Camilla Sofie , 4 januari 2017

  Perfekt alternativ till choklad- och presentkalendrar i adventstid. Läste för min 9-åring och 6-åring, passade dem båda. Spännande historia, vackra illustrationer.

 7. Döttrar gillar
  Vladyslav Tymofeievych, 16 december 2016

  Jag läser boken varje kväll innan barnen ska sova. De gillar boken och lyssnar noga. Rekommenderar nu när julen nalkas.

 8. Bäst från 5 år
  Emma Kristin Källström, 8 december 2016

  Bra bok, kanske att min dotter (4 år) är lite för ung för ibland tappar hon fokus. Men efter lite frågor m.m. så brukar det lösa sig.

 9. Maximalmysig
  Erica, 7 januari 2016

  Så mysig att man nästan inte kan hålla sig från att fortsätta läsa. Den absolut bästa adventskalendern, samt att barnen såg fram emot varje dag och det gav oss en lugn stund innan läggdags.

 10. Spänning och lite läskigt
  Julmamma, 18 december 2015

  Läser denna tillsammans med min 6-åring. Kanske lite korta kapitel men jag vet inte riktigt vem av oss som tycker det är mest spännande, hon eller jag. Lite sorlig dock, men vi är ju inte klara än så vi hoppas på ett lyckligt slut.

 11. Långt från prylhetsen
  Gunilla, 12 november 2015

  Härligt med en berättelse inför julen som väcker frågor om medmänsklighet, tolerans och generositet. Vacker bok med välskriven text att längta efter varje dag under advent!

 12. En ny klassiker.
  Björn, 5 november 2015

  En riktig kvalitetsbok som håller länge: Miljön är originell, storyn modern men ändå tidlös med sin blandning av magi och vardagsrealism. I varje avsnitt väcks frågor att diskutera och besvara så att spänningen hålls vid liv, och den mångbottnade berättelsen ger associationer och leenden för läsare i alla åldrar. Bilderna är vackra och suggestiva, och layout, tryck och papperskvalitet lever upp till innehållet.

Visa alla 12 recensioner

Fler böcker av författarna

Bokvideo