Bygg ditt eget dataspel! : programmera från Scratch (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Spiral)
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
72
Utgivningsdatum
2016-07-06
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Jennifer Nystedt
Dimensioner
230 x 250 x 30 mm
Vikt
407 g
SAB
uPubb
ISBN
9789129697988
Bygg ditt eget dataspel! : programmera från Scratch (häftad)

Bygg ditt eget dataspel! : programmera från Scratch

(8 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad,  Svenska, 2016-07-06

Slutsåld

Tror du att programmering är svårt? Att det är något som bara datasupporten eller några supernördiga Bill Gates-kopior i övre tonåren fixar? Då tror du fel!

I Bygg ditt eget dataspel! visar Måns Jonasson med enkla instruktioner och tydliga bilder hur man steg för steg kan just bygga sitt alldeles egna dataspel. Han utgår från programmeringsspråket, Scratch, som skapats av MIT och är gratis att använda. När man följt bokens instruktioner har man skapat ett eget spel där en katt jagar en mus över skärmen. Det är kreativt, det är roligt och det ger mersmak!

"Ny bok som gör det omöjliga möjligt - omgående!"
horisonten.io (Ett magasin om skolsverige)
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Bygg ditt eget dataspel! : programmera från Scratch. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bok för framtiden
  Kjell Erik Jernberg, 29 maj 2017

  Lätt för mitt barnbarn att tillsammans med sin Pappa och ibland med kompis att lära sig Bygga sitt eget dataspel.

 2. Bra intro till programering på kul sätt
  Lotta, 16 januari 2017

  Sonen tyckte det var roligt och lyckades lätt bygga spelet och la entusiastiskt flera timmar :-D. Jag kan rekommendera den här boken. Det är bäst att sitta med i början så de inte rusar iväg utan får ut max av programmet.

 3. Perfekt för min nioåring!
  Hajen, 4 augusti 2016

  Den här boken träffade verkligen mitt i prick för min nioåring som ville lära sig att göra sina egna dataspel. Fina bilder, lätt att hänga med och riktigt roligt för både mig och nioåringen när vi satt och skrattade åt figurerna på skärmen! Rekommenderas! :)

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Måns Jonasson

 • Framtidsboken : robotar, virtuella världar och insekter till middag

  Måns Jonasson

  Tänk dig att du har fått nya robot-armar som gör dig superstark. Eller opererat in en lins i ditt öga så att du kan se genom väggar och runt hörn! Det låter kanske otroligt, men i framtiden kan vi få mycket hjälp av tekniken i kroppen. Hur ser vär...

 • Das Zukunftsbuch

  Måns Jonasson

  Wie leben wir im Jahr 2070? Was essen wir? Und wie kommunizieren wir? Zukunftsprognosen sind ein Blick in die Glaskugel. Dabei kann es durchaus großen Spaß machen, sich auf eine gedankliche Zeitreise in die Zukunft zu begeben und sich zu überlegen...