En förtrollad jul (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Adventsbok (del 2016)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
100
Utgivningsdatum
2016-11-02
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Alexander Jansson
Dimensioner
271 x 251 x 14 mm
Vikt
754 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129701807
En förtrollad jul (inbunden)

En förtrollad jul

(42 röster)  |  Läs 9 recensioner
Inbunden Svenska, 2016-11-02
157
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.

Finns i Bokus Play

Från 79 kr/mån · Ingen bindningstid

Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor

Kommer åter julen 2017.

För femte året i rad kommer adventsboken alla längtar efter - en högläsningsbok i 24 kapitel som räknar ner till julafton. Börja första december och läs ett kapitel om dagen ända fram till jul.

När Yusuf flyttar hem till Martha ställs allt på ända. Först känns allt bara jobbigt, Yusuf är tyst och tråkig och håller sig mest bara för sig själv. Och när han stjäl Marthas hamster och tar med den ut i skogen tappar hon tålamodet helt. Han är nog faktiskt inte riktigt klok! Men allt förändras när Yusuf en dag övertalar Martha att följa med honom ut i skogen. Där väntar en magisk värld och ett uppdrag som bara de kan lösa. Det blir början på en förtrollad jul.

En stark och stämningsfull berättelse om sagans mäktiga kraft skriven av Siri Spont (författare till bland annat Utan djur så dör jag och Emres dagbok), med fantastiska illustrationer av Alexander Janson. En aktuell och spännande adventsberättelse som utspelar sig i julskimrande förortsmiljö och i djupaste skogar.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. En förtrollad jul
 2. +
 3. En klurig jul : julsaga i 24 kapitel

De som köpt den här boken har ofta också köpt En klurig jul : julsaga i 24 kapitel av Ingelin Angerborn (inbunden).

Köp båda 2 för 336 kr

Kundrecensioner

Det finns 9 recensioner av En förtrollad jul. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. För äldre barn
  Linnéa , 20 december 2019

  Läser boken för 4,5 åring som gillar kapitelböcker. Men den är alldeles för avancerad och mörk för att lämpa sig som godnattsaga. Hoppas att den slutar lyckligt, vi är på kapitel 20. Måste läsa en lite ljusare saga efter varje kväll, så kommer inte vilja läsa om den när hon har blivit äldre. Ska bli skönt när den tagit slut. Mer läskig och dyster än spännande.

 2. För äldre än 6-åringar
  A.A., 23 november 2018

  Boken blandar allvar & viktiga ämnen med julens kärnfulla budskap. Uppskattats av båda döttrarna som är reflekterande, diskuterande & samhällsintresserade. Rekommenderas!

 3. En julskimrande adventsbok med allvarlig underton
  Gullis lästips, 12 november 2018

  Detta är en adventsbok med 24 kapitel som är en aktuell och spännande adventsberättelse som utspelar sig i julskimrande förortsmiljö och i de djupaste skogarna.

  De är en bok med helt magiska illustrationer i färg och svartvit.
  Även om de är en bra och gripande berättelse som även är spännande, så är det inte så mycket julkänslan den ger utan jag anser att den även kan läsa som en vanlig berättelse under hela året. Jag tycker även att det är en berättelse som ämnar sig för lite h... Läs hela recensionen

 4. Förtrollad jul
  Lenaw, 8 januari 2017

  Jag läste boken för mitt barnbarn(5år) när hon var hos mig (träffas inte varje dag) som vanlig kapitelbok. Hon ville inte att jag skulle sluta läsa. Vi läste ut den på 4 dagar. Den är väldigt spännande och fängslande. Lagom långa kapitel att läsa dagligen(som kalenderbok). Vi läste även Skorstensjul av Mårten Sandén och Lina Bodén som var förra årets kalenderbok.

 5. Läskig
  Gabriella Svensson, 30 december 2016

  Alldeles för läskig för en 5 och 8 åring. Ingen mysig julsaga som jag trodde. Vi känner oss besvikna. Kommer inte köpa adventsboken fler gånger.

 6. Mysig upptakt till jul
  Anna Arlbrandt, 29 december 2016

  En magisk saga i väntans tider, i modern tappning och med samtalsämnen att prata vidare kring. Absolut bästa är dock en stunds läsning tillsammans varje dag innan jul.

 7. Kalenderbok
  Elin Sund, 29 december 2016

  Kapitlen är uppdelade i 24st. Min dotter och min son 9 och 7år gamla tyckte den var jättebra och spännande. Perfekt högläsningsbok.

 8. Aktuell och spännande!
  Ulla, 9 december 2016

  Spännande bok och behandlar aktuella ämnen med lite magikänsla. Barnen gillar den och det gör jag också. Vi har inte läst ut den än men hittills bra.

 9. Bra nutidsbok för skolbarn!
  Leopi, 7 december 2016

  En bok i nutid. Endast kommit till kapitel sju. Bra bok men kanske lite svår för barn att fastna i. Vår 8 åring som är mer nutidsorienterad kan nog uppskatta boken.Fin kapitelbok. Kanske svår för en del barn att relatera till och finna spännande och komma in i. Men har mycket kvar :-) Bok för skolbarn!

Visa alla 9 recensioner

Bloggat om En förtrollad jul