Räven och tomten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden (Halvklotband)
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
29
Utgivningsdatum
2017-10-13
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Eva Eriksson
Dimensioner
235 x 15 x 5 mm
Vikt
324 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129701968

Räven och tomten

(182 röster)  |  Läs 15 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2017-10-13
167
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Dubbel-premiär! Eva Eriksson illustrerar för första gången en text av Astrid Lindgren och texten publiceras för första gången i Sverige!

Precis som med Tomten (bilder av Kitty Crowther), som kom för några år sedan, så skapade Astrid Lindgren på 60-talet en text baserad på ett annat diktverk. Detta är hennes tolkning av Karl-Erik Forsslunds Räven och tomten.

Berättelsen utspelar sig på landet, där Mickel räv smyger sig fram till gården där människorna bor. Inte märker de att han kommer tassande men gårdstomten ser räven. Nu får hönorna se upp, det är dem räven suktar efter. Men tomten håller vakt, och han blidkar den hungriga räven och delar med sig av gröten, som barnen satt ut. Låt bli våra höns! förmanar tomten. Och räven kanske bara nöjer sig med gröten ...

En smula juldramatik suveränt återskapad i bild av Eva Eriksson, som bjuder på magisk julstämning med enastående bilder! En ny klassiker är född!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Räven och tomten
 2. +
 3. Kajsa Kavat hjälper mormor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Kajsa Kavat hjälper mormor av Astrid Lindgren (inbunden).

Köp båda 2 för 306 kr

Kundrecensioner

Det finns 15 recensioner av Räven och tomten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Underbar!
  Frida , 2 februari 2022

  Underbar bok för både stora och små! Beskriver rävens jakt efter något att äta under vintern- och så träffar han den storhjärtade tomten. Om att lära sig att dela med sig- och lära sig tänkte efter i hur andra har det.

 2. Rekommenderas varmt
  Maria Terese Viklund (Skövde), 24 april 2018

  Mitt brorsbarn som är två år älskar boken och vill titta i den och få den berättad varje kväll. Fin berättelse och vackra bilder.

 3. Mysig
  mcm, 22 februari 2018

  Mysig o lite annorlunda bok om räven som smyger sig nära människorna o gårdstomten. Spännande o mysig. Lagom text o stora bilder. Perfekt runt 3 år som min dotter.

 4. Inspirerande
  Maud, 22 januari 2018

  Fina bilder som uppskattas av både barn och vuxna.
  Bilder som inspirerar till att utveckla sagan i det aktuella mötet.
  En bok att ge sina barnbarn för att föra en fin berättartradition vidare .

 5. Välkommen med en ny bok Astrid !
  Britt-Marie Richardsson, 8 januari 2018

  Det är en bok som ska ligga framme speciellt till jul. Bilderna är väldigt stämningsfulla. Boken är till glädje både för vuxna och barn.

 6. Mysig bok
  Mona-Lenah Nordberg, 2 januari 2018

  En bok som verkligen barnen tycker om att läsa. Vi har haft mysiga och trevliga lässtunder och samtal kring bokens innehåll och bilderna!

 7. Jättefin Bok

  Tyvärr har jag inte hunnit läst den ännu o den andra skall jag ge bort. Men bilder o innehåll verkar jättefin.

 8. Berättelse i mjuk,fin anda
  Kerstin Ravheden, 1 januari 2018

  Den här boken tycker jag om.Handling och innebörden i berättelsen är så fin.Visste inte att Astrid Lindgren hade skrivit detta,men det är ju i hennes anda.Bilderna är helt underbara.Pricken över i är de gnistrande stjärnorna på omslaget.

 9. Jag tyckte den var bra

  Jag tyckte den var bra.Köpte tre ex till barnbarnen som gillade den allihopa. Jag fick läsa den om och om igen

 10. Vacker och mysig bok
  Lisabet, 20 december 2017

  Stämningsfulla och detaljerader bilder som stimulerar fantasin. Texten av Astrid väldigt fin! Säger mycket med enkla ord. En 2,5-åring blev mycket fascinerad!

 11. Fantastiskt fin
  Kaffeläsaren, 18 december 2017

  Natten är stjärnklar och Mickel räv smyger fram till gården där människorna bor. Den enda som märker att han kommer tassande, är gårdstomten.
  Sonen och jag har läst om Räven och Tomten ihop. Texten är skriven av Astrid Lindgren, en text som hon baserat på Karl-Erik Forsslunds dikt Räven och Tomten. Vi tycker båda att boken är superhärlig! Texten är fin och illustrationerna är fantastiska, helt underbara i lite gammaldags stil. Boken riktas till ålder 3-6 år, men vi anser att den passar at... Läs hela recensionen

 12. Mysig julbok
  Morpheus, 15 december 2017

  I likhet med "Tomten är Vaken" som gavs ut för några år sedan skrev Astrid en prosaversion till Harald Wibergs illustrationer av en annan tomtedikt, "Räven och Tomten" av Karl-Erik Forsslund, för den utländska marknaden. Och precis som då har den nu givits ut på svenska med en ny illustratör.

  Boken har ett betydligt lättare språk än "Tomten är vaken", och lämpar sig därför även för mindre barn. Jag kan tyvärr inte jämföra med originaldikten, då jag inte läst den, men Astrids version... Läs hela recensionen

 13. Anna
  Anna, 13 december 2017

  Jättesöt bok med fint illustrerade bilder. En julig bok som inte handlar om julafton och alla klappar som barnen ska få, så det var uppfriskande.

 14. Mysig julbok
  mona fernros, 29 oktober 2017

  Lagom med text till bilderna.
  Fina och mysiga bilder.
  Bra berättelse och lite spännande för barn med tomten.
  Tomten som delar med sig av gröten till räven och räven som låter hönsen vara.

 15. Klassisk saga av Astrid Lindgren
  Henrik Svedlund, 26 oktober 2017

  Astrid Lindgren har skrivit många trevliga sagor. Detta är en av dem. Inte lika bra som hennes fantastiska barnböcker. Men en trevlig saga att läsa för de minsta.

  Det är alltid roligt att hitta en julsaga (eller iallafall vintersaga) som kan passa att läsa för små barn.

Visa alla 15 recensioner

Fler böcker av författarna