Slutet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
336
Utgivningsdatum
2018-10-05
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Timrén, Anders (form)
Dimensioner
220 x 145 x 35 mm
Vikt
690 g
SAB
uHc
ISBN
9789129703498
Slutet (inbunden)

Slutet

(14 röster)  |  Läs 6 recensioner
Inbunden Svenska, 2018-10-05
190
 • Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Du är sjutton år gammal. Det är sommar och världen ser ut precis som vanligt. Men du vet vad som är på väg. Om en månad är vi alla borta.
Vad vill du göra den sista tiden? Vem vill du vara med när allt tar slut? Hur känns det att veta exakt vilket klockslag du ska dö? Och vad spelar ett liv mer eller mindre för roll?

Slutet är en preapokalyptisk berättelse om två ensamma unga människor i en värld som lever på lånad tid. En tragedi binder dem samman och växer till en besatthet, men kommer de att hitta svaren innan himlen blir vit och haven förångas?

Mats Strandberg är tillbaka med sin första ungdomsroman sedan Engelsforstrilogin (Cirkeln, Eld, Nyckeln) som han skrev tillsammans med Sara Bergmark Elfgren. Han har även skrivit för barn (Monstret i natten, Monstret på cirkusen och Monstret och människorna) och för vuxna (Färjan och Hemmet).

Mats Strandberg om sin bok:
"Jag förstod direkt att den här berättelsen måste handla om tonåringar. För dem ställs allt extra mycket på sin spets. Hur hinner man leva ett helt liv på bara några månader? Vilka vill de vara med när världen går under sina föräldrar eller sina vänner? Vilka val gör de när sex och droger inte längre kan få långtgående konsekvenser?"
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Slutet
 2. +
 3. Känsloboken : för dig som går på lågstadiet

De som köpt den här boken har ofta också köpt Känsloboken : för dig som går på lågstadiet av Reyhaneh Ahangaran (inbunden).

Köp båda 2 för 349 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Slutet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Obehaglig
  Sara , 3 juni 2021

  Detta är utan tvekan den mörkaste ungdomsboken jag läst, inte för att den innehåller överdrivet mycket våld utan för den existentiella kris den med stor sannolikhet kommer framkalla hos många läsare. Utifrån detta har jag svårt att göra en värdig bedömning, jag mådde riktigt dåligt när jag lagt ifrån mig boken med både obehag och ångest (som höll i sig ett väldigt långt tag därefter) och det kan ju vara positivt av den anledning att den framkallar tankar och känslor (vilket en bok ju ska), me... Läs hela recensionen

 2. Wow
  Bokhyllaniskuggan, 6 november 2020

  ❥ Recension

  Denna önskade jag mig i julklapp samma år den kom ut, 2018?, och blev SÅ glad när jag fick den. Sen fick den av någon anledning stå i hyllan i två år. Det blir lätt så för mig då jag har ca 400 olästa böcker som jag verkligen vill läsa och sen får jag kontinuerligt recensionsex som jag prioriterar så någon gång ibland blir det en bok från "min egen hylla". Och vilken bok! En berättelse väl värd att vänta på! Wow!

  Boken fångade mig direkt och jag blev helt up... Läs hela recensionen

 3. Extremt bra!
  ElinsBokhylla , 28 december 2019

  Bokens handling är för mig inte speciellt trovärdig, även om författaren drar vissa paralleller till den klimatkris som vi har i världen just nu. Men som sagt så är det ju en fantasy bok och de har en tendens att rinna iväg från verkligheten och det var riktigt uppfriskande att läsa en för mig annorlunda bok.
  Det var väldigt intressant att se hur världen skulle kunna se ut om det nu var så att vi endast hade 4 veckor kvar att leva. Att se vad de olika personerna värdesatte högst och vad ... Läs hela recensionen

 4. Mästerverk
  Anonym, 15 oktober 2019

  Den bästa boken jag läst i år! "Slutet" öppnar upp tankar om nutiden och vad som egentligen är meningen med livet på jorden. En bok ALLA borde läsa, inte bara ungdomar!

 5. Ungdomslektyr
  Kalle, 9 februari 2019

  Slutet är en av få böcker jag haft bevakning på innan den kom som ljudbok men tyvärr mötte den inte förväntningarna. Det är inget fel på varken språk, karaktärer eller grundkoncept men jag hade hoppats på mer substans i själva händelsen som binder ihop romanen. Vad händer i andra länder, med andra personer och folkgrupper och hur påverkas samhället? Nu avhandlas detta i perferin och kvar finns bara en ungdomsroman med två personer i huvudrollen.

 6. Betyg: 5 av 5.
  Britt-Marie Kullin, 20 oktober 2018

  Slutet är en helt fantastiskt bra bok, helt klart en av årets bästa böcker, som ingen ska missa att läsa.

  Mats Strandberg tillhör absolut en av mina favoritförfattare. Det här är den sjunde boken som jag läser av honom, och den gjorde mig verkligen inte besviken.

  Här är länkar till mina recensioner av dom sex tidigare böckerna som jag har läst: Jaktsäsong, Bekantas bekanta, Halva liv, Cirkeln, Färjan, och Hemmet.

  Slutet kategoriseras som en ungdomsbok eller en bok... Läs hela recensionen

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Mats Strandberg

Bokvideo