Miss Peregrines hem för besynnerliga barn (pocket)
Format
Pocket
Språk
Svenska
Serie
Miss Peregrine (del 1)
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
384
Utgivningsdatum
2016-09-06
Upplaga
3
Förlag
Rabén & Sjögren
Översättare
Sanne Näsling
Originaltitel
Miss Peregrine's Home for Peculiar Children
Dimensioner
178 x 110 x 24 mm
Vikt
208 g
SAB
uHce
ISBN
9789129703931

Miss Peregrines hem för besynnerliga barn

(48 röster)  |  Läs 6 recensioner
Pocket,  Svenska, 2016-09-06
89
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En ödslig ö. Ett övergivet barnhem. Och en samling märkliga fotografier. Sextonårige Jacob tror inte längre på de historier hans farfar brukade berätta för honom.

Skrönorna om barnen med märkliga förmågor är bedrägliga minnen från hans farfars barndom, och samlingen med sepiatonade fotografier är såklart bara ett av farfars alla påhitt. Men omständigheterna kring farfaderns död tar Jacob till en avlägsen ö utanför Wales kust och till de fallfärdiga ruinerna av Miss Peregrines hem för underliga barn.

Bland dess övergivna rum och ekande korridorer kan Jacob inte motstå en djupdykning i sin farfars förflutna och snart inser han att barnen i huset kan ha funnits i verkligheten. Att de måste ha varit mer än bara märkliga - kanske till och med farliga - och att de inte skeppades iväg till en enslig ö helt utan anledning. Men framförallt står det klart: De underliga barnen kan fortfarande vara vid liv.

De femtiotalet högst egendomliga vintagefotografier som finns insprängda i texten ger en extra kuslig dimension till berättelsen och gör Miss Peregrines hem för besynnerliga barn till en nervkittlande skräcksaga som kryper in under skinnet och stannar där - länge.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Miss Peregrines hem för besynnerliga barn
 2. +
 3. Pestblommor

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pestblommor av Mats Strandberg (inbunden).

Köp båda 2 för 268 kr

Kundrecensioner

Det finns 6 recensioner av Miss Peregrines hem för besynnerliga barn. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Helt ok!
  Maria, 15 juni 2021

  Köpte denna till min son som var 13 år vid tillfället, och läste den sedan själv. Sonen tyckte den var både spännande och lite läskig ibland med bilderna i boken. Han gav den ett bra betyg.
  För egen del tyckte jag den var lite seg till en början, men sen fick den upp farten och blev riktigt bra. Helt otroligt också att författaren har hittat alla dessa äkta fotografier, och lyckats bygga upp en spännande story kring dem. Nu vill jag också se filmen.

 2. Fantasifull
  Ariadne, 12 december 2018

  En mycket fantasifull berättelse om barn med märkliga förmågor. En bra läsning om hur samhället och dess medlemmar behandlar dem som är annorlunda och inte passar in i den stereotypa mallen för hur en människa ska vara. Har också mycket bra ingångar till varför vi har krig och andra bedrövelser i världen.

 3. En mycket originell historia
  Carin Grönlund (Nymö), 13 juli 2017

  Detta är helt klart en fantasybok, och de brukar ju oftast läsas av ungdomar. Men denna synnerligen klurigt ihopkomna bok har faktiskt något att säga till alla åldrar och har flera bottnar om man ser genom ytan. Mycket speciella illustrationer.

 4. Lättläst
  Tobias Widell, 8 december 2016

  En trevlig lättläst bok
  Lite tunn i hur Riggs målar upp miljöer och personligheter i ord. Får en känsla va att den skulle mått bra av att ligga till sig lite för att sen "broderas" ut så den bleb lite djupare - mer levande.

 5. Härlig fantasifullbok
  Karin Josefin Kjellbris, 23 november 2016

  Perfekt bok om man vill drömma sig bort en stund till en fantasivärld! Passar alla typer. Läser bok nr 2 just nu

 6. Fantastisk bok!
  ReadingMonster, 16 september 2016

  Så som rubriken lyder: den här boken är helt fantastisk! Ångrar inte en sekund att jag läste den.
  Författaren skriver väldigt bra, sådär så att man hamnar i en helt annan värld. Det är ett spännande äventyr!
  Både jag och min mamma älskar den här trilogin, så jag rekommenderar boken till alla olika åldrar.

Visa alla 6 recensioner

Fler böcker av Ransom Riggs