Bröderna Lejonhjärta (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Danskt band)
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
235
Utgivningsdatum
2018-05-14
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Illustratör/Fotograf
Jesper Waldersten
Dimensioner
220 x 165 x 30 mm
Vikt
726 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129704822
Bröderna Lejonhjärta (häftad)

Bröderna Lejonhjärta

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Häftad Svenska, 2018-05-14
169
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 5 format & utgåvor
Astrid Lindgrens klassiska och älskade berättelse Bröderna Lejonhjärta, som gavs ut första gången 1973, kommer nu i en helt ny utgåva. Boken är illustrerad av Jesper Waldersten, en av Sveriges mest kända nutida konstnärer och illustratörer.

Berättelsen är skrämmande aktuell, och den talar till både unga läsare och äldre. Dess eviga teman kring mod, kampen mot förtryck, kärlek och död träder i boken fram i en samtida skepnad.

- Det är farligt att skriva någon på näsan. Liksom att teckna någon på ögat. Så jag lägger mina bilder runt magen och hjärtat. Det är där jag tror Astrid menade att allt skulle vila. Och gro, berättar Jesper Waldersten.

- Astrid Lindgren arbetade med de bästa, säger Annika Lindgren, publicistisk chef på Saltkråkan, Astrid Lindgrens rättighetsbolag. De bästa illustratörerna, filmregissörerna och producenterna. Det vill vi fortsätta att göra. När stora självständiga konstnärskap möts kan ett plus ett bli mycket mer än två.

Samtidigt som boken släpps, i maj, kommer en stor utställning att invigas på Kulturhuset Stadsteatern i Stockholm.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bröderna Lejonhjärta
 2. +
 3. Godnattfnatt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Godnattfnatt av Jesper Waldersten (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Bröderna Lejonhjärta. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Köp den med Ilon Wiklands bilder istället
  Felix Bergman, 18 augusti 2020

  Bröderna Lejonhjärta har varit en av mina favoritböcker ända sedan min pappa läste den för mig när jag var 4-5 år. Har läst den otaliga gånger och även lyssnat många gånger på ljudboken där Astrid själv läser (som hon så ofta gjorde). I och med den här upplagan av boken trodde jag att jag skulle få en ny härlig upplevelse med berättelsen, men nya vackra bildtolkningar, men så blev det inte, inte för mig i alla fall. Jag är en väldigt fyrkantig person och har svårt att förstå det abstrakta, sä... Läs hela recensionen

 2. Bättre utan illustrationerna
  Villivonkansbooks, 19 juni 2018

  Det var från Nangijala som alla sagor kom. Och kom man dit så fick man vara med om äventyr från morgon till kväll. Skorpans storebror Jonatan har berättat för honom om Nangijala, landet dit man kommer när man dör. Skorpan är liten och rädd och ska snart dö.
  🐴
  Det var väldigt många år sen jag läste Bröderna Lejonhjärta sist, någon gång i mellanstadiet. Så mindes bara vissa delar av den. Jag mindes inte att den var så mörk som den är. Inte heller att Tengil hade sådan stor del i... Läs hela recensionen

 3. Att ta någonting vackert och förmörka det.
  Alexandra (Sundsvall), 9 juni 2018

  Jag älskar Bröderna Lejonhjärta och jag älskar Jesper Waldersten, men tillsammans? Nej tack.

  Jag försökte läsa denna för min 9 åring men var tvungen att sluta, han tyckte att den var för "hemsk" (som i läskig) vilket inte är vad Bröderna Lejonhjärta bör vara.

  Illustrationerna har förvandlat denna vackra saga om brödrakärlek och mod till någonting mörkt och hemskt som en skräcksaga. Jesper är utan tvekan en fantastisk illustratör, men hör kanske inte hemma i en Astrid Lindgren saga?

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Astrid Lindgren

Bokvideo