Pang Poff Pavlo : om när mammor och pappor skiljer sig (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Jobbig dag berättelser
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2018-08-23
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Hinnerud, Pia (form)
Illustratör/Fotograf
Clara Dackenberg
Dimensioner
285 x 220 x 7 mm
Vikt
365 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129708615
Pang Poff Pavlo : om när mammor och pappor skiljer sig (inbunden)

Pang Poff Pavlo : om när mammor och pappor skiljer sig

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2018-08-23
119
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
När Pavlos föräldrar säger att de ska skiljas går hela hans värld itu. Tillsammans gråter de så mycket att det inte går att fatta hur någon ska bli glad igen. Men när Pavlo pratar med bästa vännen Peg om det jobbiga, blir allt lättare att förstå. Som att det aldrig är ett barns fel om föräldrarna vill skiljas. Det visste Pavlo inte helt säkert innan.
Det nya livet blir så småningom vardag och vi följer Pavlo när han flyttar, köper tapeter och börjar boa in sig i de nya hemmen.

Parallellt berättar sju av Pavlos kompisar om deras föräldrars skilsmässor. Kompisarna är som de flesta barn, ärliga och osentimentala. Centralt i Eva Staafs barnperspektiv är fokuset på barnens förmåga att registrera och förstå, särskilt i känsliga lägen. Barn vet ofta allt, men håller inne med mycket för att de älskar sina föräldrar.

Med känsla för mänskliga svagheter och behov skapar Eva Staaf rader av fina andningspauser i berättelsen. Humorn finns alltid nära till hands hos hennes karaktärer och är ofta bästa boten mot låsta situationer.

Det är bra för Pavlo att se vilka vägar kompisarnas skilsmässor tagit, insikterna gör hans egen situation mindre jobbig. Vad man behöver mest när livet stannar upp, är närhet, vänskap och någon att prata med. Då klarar man det mesta.

Så är det för Pavlo, till sist har han två nya hem i två olika hus. Han kan se båda från Pegs lägenhet. Allt känns okej och han har hittat sig själv igen.

Detta är en av de viktigaste skilsmässoböcker för barn som gjorts. Den ger nya perspektiv, har ett klokt och hoppfullt budskap och mycket fina illustrationer.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pang Poff Pavlo : om när mammor och pappor skiljer sig
 2. +
 3. Vilken vecka!? : när föräldrarna skiljer sig

De som köpt den här boken har ofta också köpt Vilken vecka!? : när föräldrarna skiljer sig av Jennie Persson (inbunden).

Köp båda 2 för 236 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pang Poff Pavlo : om när mammor och pappor skiljer sig. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Träffsäker för barnen den berör.
  Barnboksfamiljen, 11 september 2018

  Boken handlar om Pavlo vars föräldrar ska skiljas. Boken tar sin början samma kväll dom berättar och vi får följa hela processen med flytt till Pavlos nya hem och hur vardagen är fullt av tankar, känslor och sorg.

  Denna bok får jag väldigt delade känslor till.
  Dels tycker jag den är riktigt bra då den lyfter upp ett klart barnperspektiv där alla känslor är okej.
  En mängd olika frågor och tankar som ett barn kan känna sig förvirrad kring under en separation lyfts upp till y... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Eva Staaf

 • Tilly som trodde att

  Eva Staaf

  Tilly vet inte exakt hur det är att vara någon annan. Tillsammans med Tage tar hon reda på det. Eva Staaf och Emma Adbåge har skapat en knivskarp och rolig bilderbok med ett samhällskritiskt barnperspektiv. Den berör alla och är ett nytt och bränn...

 • Pang poff Pavlo

  Eva Staaf

  Pavlos föräldrar säger att de ska skiljas. Pavlos hela värld går itu och tillsammans gråter de så mycket att det inte går att fatta hur någon ska bli glad igen. Pavlo berättar det för bästa vännen Peg när de vispar pannkaksmet. Det här känns som j...

Bloggat om Pang Poff Pavlo : om när mammor och pappo...