Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Sommarskuggan (del 1)
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
83
Utgivningsdatum
2019-09-27
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Qvist, Pernilla (form)
Illustratör/Fotograf
Johanna Arpiainen
Dimensioner
205 x 155 x 13 mm
Vikt
264 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129710687
Sommarskuggan och halloween-buset (inbunden)

Sommarskuggan och halloween-buset

(26 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-09-27
143
 • Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
 • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Kan levereras innan julafton!
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
- Nu räcker det med bus och skuggslem, säger Angelika Prick högt för sig själv.
Förste skuggjägare Angelika Prick är ute på ett viktigt uppdrag: hon ska gömma den magiska Sommarskuggandräkten. Just nu ligger den nedpackad i en tung träkista längst bak i lastutrymmet på hennes bil, och snart kommer den att vara inlåst för alltid!


Sommarskuggan har under flera somrar busat med barn och vuxna i programmet Sommarlov. Den magiska dräkten är ständigt på jakt efter sin utvalda person, om den skulle hitta den så blir Sommarskuggan fulländad! Det får bara inte hända, och det är därför Angelika Prick nu ska se till att dräkten stoppas en gång för alla.
Men på vägen till gömstället händer något märkligt som gör att skuggkistan rullar ut ur Angelika Pricks lastbil och hamnar i staden som alltid doftar kex.

Samtidigt förbereder sig Nordmannaskolan för halloween och den årliga pumpajakten. Nu gäller det att hitta dräkten innan den hittar sin utvalda person. Bästisarna Puck och Sasha utses till skuggjägare och får det viktiga uppdraget: Att stoppa och fånga Sommarskuggan!

Sommarskuggan är en av SVT:s många populära karaktärer. Nu kommer äntligen böckerna om barn tv:s främste busare. Härliga, mysrysliga äventyr skrivna av Tina Mackic, som till vardags skriver tv-manus om just det, Sommarskuggan.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Sommarskuggan och halloween-buset
 2. +
 3. Sommarskuggan och kalasbuset

De som köpt den här boken har ofta också köpt Sommarskuggan och kalasbuset av Tina MacKic (inbunden).

Köp båda 2 för 278 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Sommarskuggan och halloween-buset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Väldigt bra
  Carina Uematsu, 24 januari 2022

  Min dotter älskar allt som har med sommarskuggan att göra. Boken är väldigt bra, den är både spännande och rolig och även lite läskig Vi har läst boken flera gånger och det lär bli ännu fler gånger.

 2. Spännande och rolig
  PI (Stockholm), 20 november 2020

  Vi tycker att båda sommarskugga-böckerna hade behövt flera färgglada sidor med spännande bilder. Det är det enda som saknas då det är synd när historian är så spännande för barnen.

 3. Sommarskuggan som barnbok!

  I bokens början får vi läsa om hur förste skuggjägare Angelika Prick kör lastbilen med den fruktade Sommarskuggan i bagaget samtidigt som två st barn i staden som doftar av kex läser en magisk skuggramsa för att kalla till sig Sommarskuggan. Detta funkar lite för bra och vips så har Sommarskuggan kommit till barnens skola. Oturligt nog sammanfaller det med att deras skola anordnar den årliga pumpajakten med utdelning av godis till eleverna. Snart har Sommarskuggan spridit skuggslem runt godis... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Tina MacKic