Knäckarbanketten (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
140
Utgivningsdatum
2019-09-02
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Crispin Ekström, Emilie (form)
Illustratör/Fotograf
Emil Maxén
Dimensioner
257 x 200 x 15 mm
Vikt
705 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129713596
Knäckarbanketten (inbunden)

Knäckarbanketten

(6 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2019-09-02
218
 • Skickas från oss inom 2-4 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
I hertig Ludberts stora kök arbetar lille Amund, vars högsta dröm är att äga ett par skor. Alla kallar honom svinpojken eftersom hans uppgift är att mata grisarna med resterna som blivit över från hertig Ludberts bord. Och mycket rester blir det. Hertigens yngsta dotter Ottilia ser med avsmak hur hovet frossar i överflöd. Själv broderar hon fasansfulla monster och drömmer om ett friare liv.

En dag bestämmer sig hertig Ludbert för att ordna en enorm fest - en bankett som ska pågå i tre dagar och tre nätter med två hundra nya maträtter varje dag och tjusiga gäster från när och fjärran. En riktig knäckarbankett! Men hans avundsjuke tvillingbror har planer på att förstöra festen ...

Snart blir Amund och Ottilia indragna i ett farligt och hisnande äventyr med högfärdiga hertigar, lömska mopsar, stridslystna harar, vidriga vidunder och en poetisk jättehund. Sara Bergmark Elfgren och Emil Maxén har tillsammans skapat en rikt illustrerad saga som funkar både som högläsning och att läsa själv.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Knäckarbanketten
 2. +
 3. Norra Latin

De som köpt den här boken har ofta också köpt Norra Latin av Sara Bergmark Elfgren (pocket).

Köp båda 2 för 307 kr

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Knäckarbanketten. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Bra högläsningsbok, men
  Hedvig Waldenström , 27 juni 2022

  Jag arbetar som lärare och läste boken för en årskurs 1. Många elever älskade den! Den var spännande och rolig och eleverna var mycket spända över att få höra fortsättningen. Jag upplever dock att boken var svår att läsa högt. Detta pga många konstiga och föråldrade ord som inte används i dagens samhälle. Ord som är svåra för barn att förstå, men även för en vuxen att förklara.

 2. Ett fartfyllt äventyr med en hel del humor.
  Gullis lästips (Rönninge), 21 februari 2020

  Det är ett hisnande äventyr med högfärdiga hertigar, lömska mopsar, otäcka odjur och vidriga vidunder.

  Knäckarbanketten är en underhållande, spännande och rolig barocksaga fylld av olika fascinerade, påhittiga väsen och varelser i ett fängslade äventyr.

  Boken passar som högläsningsbok då den är skriven med luftig text med en handling som fascinerar och fängslar med både spänning och humor.

  Berättelsen är fylld med både svartvita illustrationer och detaljrika helhetsillustrationer i färg som kompletterar texten.

 3. Härlig läsupplevelse!

  En unik bok full av mytiska vidunder, överdriven barock men även olika känslor och mod. Elfgren Bergmark skriver även in skruvad humor. Min A (9,5 år) älskade de galna våldsamma hararna som pratar om knäckta benpipor och Mord-rötter. Tydligen har även dessa sin inspiration i 1600-talets mytiska varelser och ritades ofta i marginalerna av munkar. Vem kunde annat?!

  Precis som handlingen är pompös och överdådig så har Bergmark Elfgren också vävt in detta i sättet hon skriver boken på.... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av författarna