Framtidsboken : robotar, virtuella världar och insekter till middag (inbunden)
Ingår i kampanjer:
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
60
Utgivningsdatum
2019-08-23
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Neumann, Rebecka (form)
Illustratör/Fotograf
Emily Ryan
Dimensioner
243 x 202 x 12 mm
Vikt
391 g
SAB
uP,uOp
ISBN
9789129714302
Framtidsboken : robotar, virtuella världar och insekter till middag (inbunden)

Framtidsboken : robotar, virtuella världar och insekter till middag

(4 röster)  |  Läs 4 recensioner
Inbunden Svenska, 2019-08-23
169
Skickas inom 5-8 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Tänk dig att du har fått nya robot-armar som gör dig superstark. Eller opererat in en lins i ditt öga så att du kan se genom väggar och runt hörn! Det låter kanske otroligt, men i framtiden kan vi få mycket hjälp av tekniken i kroppen.

Hur ser världen ut om 50 år? Ja, det kan man fråga sig och vet man det redan nu? Självklart inte, men det finns områden som det sker en massa superspännande forskning inom. För vissa saker vet vi, bland annat att vi kommer att resa på andra sätt i framtiden, äta andra saker och spela spel och kommunicera på sätt som de flesta av oss knappt kan fantisera om.

I Framtidsboken försöker vi spana runt hörnet och 50 år framåt - minst. Så följ med på en hisnande tidsresa med bioniska kroppsdelar, insekter till middag och kanske faktiskt levande enhörningar!
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Framtidsboken : robotar, virtuella världar och insekter till middag
 2. +
 3. Edison : musen och den försvunna skatten

De som köpt den här boken har ofta också köpt Edison : musen och den försvunna skatten av Torben Kuhlmann (inbunden).

Köp båda 2 för 328 kr

Kundrecensioner

Det finns 4 recensioner av Framtidsboken : robotar, virtuella världar och insekter till middag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Hoppfull!
  Barnboksfamiljen, 20 september 2019

  I denna bok får barnen möta funderingar om hur världen kommer se ut år 2070. Med fakta om teknik som nu är på forskningsstadium får vi läsa författarens nyfikna funderingar på hur framtiden och vår vardag kommer se ut. Vi får läsa om framtidens sätt att semestra, hyperloop-tåg, kloning, framtidens sjukvård, VR-upplevelser och mycket mycket annat. När svåra begrepp tycker upp. Som t.ex "hyperloop" så kompletteras texten med små faktarutor.

  Jonasson skriver med humoristisk text och s... Läs hela recensionen

 2. Rolig bok om framtiden
  @barnbokstips, 19 september 2019

  En bok för faktahungriga barn med fantasi. Hur kommer framtiden se ut? Hur använder vi tekniken? Finns det bra lösningar på problem som klimatkrisen, plast i haven mm? Författaren vill ge barnen hopp om framtiden. Faktabok med illustrationer som förstärker texten.

 3. Rolig och spännande!
  Katarina, 1 september 2019

  Jag som vuxen tycker att det är lika kul som barnen att läsa om en tänkt framtid (som inte är apokalypsen) och titta på alla fina bilder!

 4. Fantastisk och rolig faktabok om framtiden!
  Malin Wisén , 24 augusti 2019

  Wow, vilken bok! Som förskollärare och förälder har jag läst många barnböcker och den här är något alldeles extra. Med humor och fantasifrämjande bilder och text sticker den här boken ut bland vanligtvis ganska trista faktaböcker. Den går utmärkt att läsa för både yngre och äldre barn eftersom det är mycket illustrationer och texten är uppdelad i förtext och fakta för varje avsnitt. Vem vill inte förutspå framtiden?! Gillar även att författaren ställer frågor om framtidsutsikter 2070 till läs... Läs hela recensionen

Visa alla 4 recensioner

Fler böcker av Måns Jonasson

 • Koda bus och dataspel!

  Måns Jonasson

  I boken Bygg ditt eget dataspel! visade Måns Jonasson med enkla instruktioner och tydliga bilder hur man steg för steg kan just bygga sitt alldeles egna dataspel. Nu har det blivit dags att ta kodandet till nya nivåer! Precis som i första boken ut...

 • Bygg ditt eget dataspel! : programmera från Scratch

  Måns Jonasson

  Tror du att programmering är svårt? Att det är något som bara datasupporten eller några supernördiga Bill Gates-kopior i övre tonåren fixar? Då tror du fel! I Bygg ditt eget dataspel! visar Måns Jonasson med enkla instruktioner och tydliga bilder ...

Bloggat om Framtidsboken : robotar, virtuella världa...