Hej då, vi ses väl? (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
293
Utgivningsdatum
2019-06-14
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
205 x 145 x 25 mm
Vikt
348 g
SAB
uHc
ISBN
9789129714708
Hej då, vi ses väl? (häftad)

Hej då, vi ses väl?

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Häftad,  Svenska, 2019-06-14
189
  • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
  • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nora scannar snabbt av Bergvik östras hemtjänstgrupp och rummet de befinner sig i. Allt är välkänt trots att hon inte har jobbat just här. Alltid samma slags människor, samma slags lukt, samma typ av lokal.
Klumpen i halsen växer, får det att bränna bakom ögonlocken.
Åtta långa jävla veckor.

Bergvik. Finns det något värre ställe? Nora tror inte det. Hon är född och uppvuxen här, och hennes största skräck är att bli kvar, fast. Att aldrig komma någon annanstans, få se något annat.

Trots den rädslan ska hon nu sommarjobba åtta veckor i hemtjänsten. Vad skulle hon annars göra, hon måste ju tjäna pengar? Och hon har ju faktiskt gått vårdprogrammet, fast hon egentligen ville gå estet. Men det tyckte inte mamma. Man kan väl inte jobba med att rita, heller! I alla fall inte i Bergvik.

Det enda bra med Bergvik är Leo, som har varit Noras bästa vän sen dagis. Men han verkar också ha grejer på gång, hemliga grejer. Kanske är han på väg bort, bort från Bergvik och bort från henne?

I Hej då, vi ses väl skildras konflikten mellan vad du vill göra och det du ska göra, vad omgivningen förväntar sig av dig och vad ditt eget hjärta säger. Tristessen och tryggheten i det lilla samhället ställs mot drömmar om utbildning och jobb någon helt annanstans, där ingen vet vem du är. Vilken väg ska man välja?
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Hej då, vi ses väl?
  2. +
  3. Pixi adventskalender Emma Göthner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pixi adventskalender Emma Göthner av Emma Göthner (häftad).

Köp båda 2 för 308 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Hej då, vi ses väl?. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Underbar bladvändare!
    Kaffeläsaren, 16 juli 2019

    Hejdå vi ses väl? är en gripande roman för unga vuxna om Nora. Nora är född och uppvuxen i den lilla orten Bergvik och den största skräcken är att bli kvar där för alltid. Drömmar om att måla finns, men alla säger att det inte är ett jobb som går att leva på, så nu väntar istället sommarjobb i hemtjänsten. Det är en berättelse som nog de flesta som precis tagit studenten kan känna igen sig i. I en tid då när man har hela livet framför sig och står med alla val, ska man lyssna på andras krav o... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Linda Åkerström