Prästgårdens hemlighet (kartonnage)
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Serie
Spökkameran (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
246
Utgivningsdatum
2019-08-16
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Lindblad, Niklas (form)
Dimensioner
210 x 155 x 25 mm
Vikt
408 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129716191
Prästgårdens hemlighet (kartonnage)

Prästgårdens hemlighet

(12 röster)  |  Läs 7 recensioner
Kartonnage,  Svenska, 2019-08-16
159
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Ett hemsökt hus, ett spöke och en kamera som lever sitt eget liv ...

Den ensliga prästgården i Borgvattnet sägs vara ett av världens mest hemsökta hus. Tolvåriga Vanessa tror inte på historierna om vad som finns där inne, men eftersom hon vill filma något läskigt till sin Youtube-kanal bestämmer hon sig för att dra dit med vännerna Abbe och Martin.

Besöket blir otäckare än hon väntat sig. De flyr det gamla huset och väl hemma upptäcker Vanessa att hon faktiskt har fångat ett spöke på film!

Dessutom börjar konstiga saker hända på nätterna. Kameran slås på av sig själv. Vanessas pappa beter sig ytterst märkligt. Och vem är det som har grävt en grop på gården och lagt ner en av Vanessas gamla dockor?

Vanessa inser att något måste göras för att bli av med spöket som följt med henne hem från prästgården.

Prästgårdens hemlighet är den första delen i serien Spökkameran.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 7 recensioner av Prästgårdens hemlighet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Skrämmande och beroendeframkallande
  Viktoria, 13 januari 2021

  Som någon som är fantastiskt svag för bra språk och fängslande berättande älskar jag den här boken. Som någon som en gång varit en 12-årig flicka som avgudade skräcklitteratur älskar jag den här boken. Som någon som önskar starka förebilder och galet spännande läsning för yngre generationer älskar jag den här boken. Och tro inget annat - den är minst lika skrämmande, beroendeframkallande och omöjlig att lägga ifrån sig för en vuxen.

 2. En skrämmande och spännande bladvändare.
  Gullis lästips (Rönninge), 19 maj 2020

  Prästgårdens hemlighet är verkligen skrämmande och spännande bladvändare som fick mig att läsa ut boken på något dygn samtidigt som jag ville lägga ifrån mig boken då den fick mig att drömma mardrömmar och gav mig kalla kårar så var det en bok som jag ville fortsätta läsa med skräckblandad förtjusning.

  Detta är första bok i en blivande trilogi som lockar med ett stämningsfullt omslag för att sedan hålla mig i ett spännande och skrämmande grepp genom hela boken och som samtidigt är ri... Läs hela recensionen

 3. En riktig skräckfavorit!
  JoSo, 16 april 2020

  En riktig favorit hos dottern, och den skrämde även mig stundtals mer än vad den verkar ha gjort henne! Bok två i serien är beställd och vi längtar båda två!

 4. Snygg debut
  Linda, 6 november 2019

  Det här var en snygg debut! Prästgårdens hemlighet av Tobias Söderlund är läskig, men inte för läskig. Åtminstone inte om man är vuxen. Är man i tio-tolvårsåldern däremot ... Ja, då blir man nog skrämd ett antal gånger. Precis som man ska bli i en skräckbok med otäcka spöken och överraskande moment. Jag är ju ganska vuxen, men hade ändå stor behållning av boken och ser mycket fram emot fortsättningen. Minst lika mycket ser jag fram emot att min son ska läsa den (han är fem, boken har inga bil... Läs hela recensionen

 5. Mycket bra boktips inför Halloween och höstlöv
  Brijdeep Kaur, 13 oktober 2019

  Tolvåriga Vanessa tror inte på spöken, ändå är det något med det ensliga prästgården i Borgvattnet som lockar. Dessutom vill hon filma något riktigt läskigt till sin Youtube kanal, och vad kan vara bättre än ett hemsökt hus?
  .
  På höstlovet bestämmer hon sig för att dra dit med vännerna Abbe och Martin. Besöket blir otäckare än hon väntat sig. De flyr det gamla huset och väl hemma upptäcker Vanessa att hon faktiskt har fångat ett spöke på film! 👻👻
  .
  Prästgården... Läs hela recensionen

 6. Läskigt skrämmande för alla åldrar

  Ett hemsökt hus, ett spöke och en filmkamera som lever sitt eget liv var beredd på en skrämmande sträckläsning.
  Prästgårdens hemlighet av Tobias Söderlund är en bok jag väntat länge på, efter att följt dess framväxt på Instagram. Och den som väntar på nåt gott...
  Läskigt är bara förnamnet på Prästgårdens hemlighet. Texten har ett flyt som snabbt drar in dig i boken. Både karaktärer och handling känns trovärdiga vilket ökar på skräms faktorn.
  Tolvåriga Vanessa tror inte på spöken,... Läs hela recensionen

 7. Spännande bok du inte kan sluta läsa

  Detta är en spännande och läskig bok på flera sätt. Historien är bra och boken välskriven. Att huset dessutom finns på riktigt gör det hela ännu mer realistiskt. Vi kommer inte att våga åka till prästgården i Borgvattnet men vi kan se att det kommer att bli mer populärt nu efter Tobias bok för de som vågar.

  Boken fick ligga till sig lite hemma hos oss innan vi vågade börja läsa den men när vi väl började kunde vi inte sluta. Varje kapitel har en cliffhanger så man vill bara fortsätta... Läs hela recensionen

Visa alla 7 recensioner

Fler böcker av Tobias Söderlund