Bara den svagaste överlever (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Filix Wood (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
372
Utgivningsdatum
2019-04-16
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Wigren, Jeannette (form)
Dimensioner
207 x 155 x 30 mm
Vikt
568 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129716207
Bara den svagaste överlever (inbunden)

Bara den svagaste överlever

(1 röst)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-04-16
129
Fåtal ex i lager. Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
För 389 år sedan brakade en guldgruva sönder och samman. En expedition offrade sig för att skydda världen från ondskan som fanns där under.

Hemligheten har bevarats i nästan fyrahundra år då en ung kille vid namn Filix Wood vaknar upp i sin säng med en konstig känsla i just naveln. Det är som en osynlig, tunn tråd av längtan väcks. Den leder honom från stan, ut i skogen och vidare förbi den värld vi känner till. Han hamnar i en isolerad värld, en värld där alla lever i träden och viger sina liv åt att skydda oss från gruvans ondska som likt lava nu hotar att förgöra världen.

Men det är också en värld full av lögner, en värld där de unga drömmer om något annat istället för att offra sig för det goda. En värld där bara den starkaste sägs överleva. En värld där den svagaste kanske egentligen är den som är starkast, där ekorrar blir svartsjuka på sina ägare och gengångarna ständigt hotar bakom närmaste träd.

Bara den svagaste överlever är ett spännande och roligt äventyr, om att våga vara svag och om sökandet efter att bli någon, att hitta sin plats på jorden vare sig man söker och längtar efter det okända eller om man längtar bort från den hemliga värld bland träden man vuxit upp i.

Den första boken i en planerad serie.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Bara den svagaste överlever
 2. +
 3. Ett annat jag: Projekt Gemini

De som köpt den här boken har ofta också köpt Ett annat jag: Projekt Gemini av Petter Lidbeck, Carin Gerhardsen (inbunden).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Bara den svagaste överlever. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. Välskriven och djuplodad fantasy'
  Barnboksfamiljen, 7 maj 2019

  I byn värdesätts fysisk styrka över allt och Filix som är en klen nykomling får en tuff start. Samtidigt som Filix av någon anledning har haft en längtan dit så får han nu kämpa för att hitta sin plats i byn och i förlängningen även hitta sig själv.
  Cado har börjat vakna upp och folket i byn är stingsliga. Mörka övernaturliga krafter gör så att hela byn är på helspänn.

  Boken har en lång startsträcka innan vi får möta folket i den isolerade byn och boken fortsätter sedan stillsam... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Bloggat om Bara den svagaste överlever

Bokvideo