Månen, varelsen och jag (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
6-9 år
Antal sidor
195
Utgivningsdatum
2020-04-17
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Neumann, Rebecka (form)
Illustratör/Fotograf
Sofia Falkenhem
Dimensioner
206 x 157 x 21 mm
Vikt
407 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129719369
Månen, varelsen och jag (inbunden)

Månen, varelsen och jag

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-04-17
140
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
En gång sa mamma att det jämnar ut sig. Att hälften av gångerna säger folk som inte vet hon till mig och hälften av gångerna säger de han. Hon tror att det blir en blandning och liksom lagom i mitten. Men hon har fel. Hur kan det jämna ut sig? Om två saker är fel blir de ju inte rätt ihop.

Månne är så trött på att förklara. Det här att vara varken kille eller tjej, utan en hen. Hur svårt kan det vara? Inte ett dugg svårt! Därför ska hen börja youtuba. Hen ska bli världens yngsta youtuber ever! Om allt fantastiskt berättar Månne i sina klipp: om sina samtal med månen, om universums bästa bästisar Rut och Jörgen. Om the Pink_Rainbow_Girl som ska lära Månne allt hon kan om youtube, och att spela synt. Men också om alla jobbiga grejer som händer. Om stora barn på skolgården som aldrig slutar ställa dumma frågor, om riddardagar där man måste välja kö efter om man är pojke eller flicka, och om släktingar som kallar trans för trams. Allt det som till sist lockar ut en läskig varelse ur en tallrik potatismos. En slemmig typ med röda ögon som vägrar att försvinna. För det finns de som inte tror att hennar finns. Att Månne alltså inte finns på riktigt.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Månen, varelsen och jag. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Fin och viktig bok

    Gustav 10 år:
    Vi har läst boken Månen, varelsen och jag. Vi läste den tillsammans. Den handlar om Månne. Hen är ingen han och ingen hon. Det är inte så svårt tycker jag. Alla verkar tycka att det är svårt. Mamma är så. Hon vill säga hon eller han. Måste rätta henne ibland. Månne vill ha en Youtube kanal. Det vill många. Boken är skriven som att man tittar på Youtube. Det är bra. Man får veta vad Minne gör på dagarna och hur hen tänker. Hennes mamma och pappa verkar acceptera henne för den... Läs hela recensionen

  2. Så bra och viktig bok!

    Precis som man kan tänka sig olika klipp på youtube så handlar också bokens kapitel om vitt skilda ämnen som dyker upp i Månnes huvud. Allt från synth-lektioner, minnen, utflykter med föräldrarna, när Månne befinner sig i sin fantasirike och mycket annat. Det skapar en omväxlande och rolig berättelse som stundvis kan kännas något rörig för mig som vuxen men som uppskattades av barnen. Andra halvan av boken upplevde jag som mindre rörig.
    Det som är genomgående är Månnes tankar och uppleve... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Ylva Karlsson