Julian är en sjöjungfru (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
40
Utgivningsdatum
2019-07-30
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Översättare
Moa Brunnberg
Originaltitel
Julian is an mermaid
Medarbetare
Wigren, Jeannette (form)
Illustratör/Fotograf
Jessica Love
Dimensioner
238 x 256 x 9 mm
Vikt
365 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129719840
Julian är en sjöjungfru (inbunden)

Julian är en sjöjungfru

(2 röster)  |  Läs 1 recension
Inbunden Svenska, 2019-07-30

Slutsåld

En dag när Julian åker tunnelbana med sin mormor ser han tre fascinerande personer, de ser ut som sjöjungfrur med fantastiskt hår och klänningar med släp. De sprider en magisk stämning i hela vagnen. När Julian kommer hem kan han inte sluta tänka på mötet i tunnelbanan. Tänk att få se ut som en sjöjungfru! Med hjälp av mormors gardiner, halsband och krukväxter blir drömmen verklighet. Men vad ska mormor säga när hennes tulpaner blivit en vacker huvudprydnad?

Julian är en sjöjungfru är en bok om drömmar och om vikten att få vara sig själv.

"Jessica Loves berättelse genomsyras av charm, ömhet och humor."
The New York Times Book Review

"Jag läste den och bröt ihop. [...] Så söt." Neil Gaiman

"Vacker. Enastående. Underbar. Magisk. Läcker."
RuPaul of RuPaul's Drag Race

"Den är boken är omöjlig att glömma. En bok för sjöjungfrur och pojkar och flickor och föräldrar och lärare och bokhandlare och bibliotekarier, och ... asch, vad sjutton. Låt oss bara förenkla och säga att detta är en bok för människosläktet."
Betsy Bird, School Library Journal

"Jessica Loves starka medkänsla med sina karaktärer och hennes skarpsynta blick på stadslivet möts i den här berättelsen om kärlek och förståelse, och om att omfamna sjöjungfrun inom oss."
Publisher's Weekly
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Julian är en sjöjungfru. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
  1. Så fin!

    Med enkel text och fantastiska illustrationer får vi uppleva berättelsen om Julian. En kille som älskar sjöjungfrur och fantiserar om att själv våga leva ut sin önskan.
    När mormor duschar börjar Julian utforska med såväl krukväxter, mormors smink och gardiner. Något inte mormor helt verkar uppskatta när hon kommer ut från duschen. Vilket gör Julian osäker först.
    Men det verkar mest vara stöket mormor ogillar för en liten stund senare kommer hon med ett kompletterande halsband till J... Läs hela recensionen

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av Jessica Love