Syskonvecka (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Strandskogen (del 1)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2020-04-17
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Ruta, Matilda (form)
Illustratör/Fotograf
Matilda Ruta
Dimensioner
261 x 202 x 10 mm
Vikt
344 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129722338

Syskonvecka

(3 röster)  |  Läs 3 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2020-04-17
155
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Russin längtar efter sin storasyster Kaninis så mycket att hon nästan går sönder. Men Kaninis är hos sin mamma varannan vecka, det måste Russin förstå, de ses ju igen när det är pappavecka. Fast det struntar Russin i, hon vill ha syskonvecka NU. För Kaninis är stor och söt och mjuk och farlig, och de ska ju fiska och köra dansstopp! Alla andra kan faktiskt bara gå hem!

En bok om stark syskonlängtan som går rakt in i hjärtat. Här skildras en otroligt vanlig familjesituation idag, äntligen speglas den även i bilderboken. Detta är första delen i Matilda Rutas nya serie Strandskogen - relationsböcker som tar barnens känslor på allvar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 3 recensioner av Syskonvecka. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Fantastiskt fin bok om längtan och barns känslor

  Philip 7 år:
  Denna bok är fin. Russin längtar efter sin syster. De bor inte tillsammans alla veckor. Varannan vecka bor storasyster Kaninis hos sin mamma. Bilderna är jättefina.

  AC (mamma):
  Jag ställer mig i hyllningskören. Vilken fantastiskt fin bilderbok om Russin och hennes saknade syster Kaninis. Berättelsen om Russin och hennes känslor går rakt in i hjärtat och vilka ljuva illustrationer sen.

  Det är inte helt ovanligt med separerade föräldrar i dag och säkert f... Läs hela recensionen

 2. Fantastisk!!

  Detta är en bok om längtan, kaninen Russin längtar så mycket efter storasyster Kaninis. Men hon är hos sin mamma denna veckan, en annan mamma än Russins. Men Russin struntar i att Kaninis har sin mammavecka. Hon vill vara med sin storasyster - NU! Kanske kan hon hämta hem henne?

  Denna bok har blivit väldigt uppskattad av vårt yngsta barn, precis som Russin så saknar hon sin storebror mycket när han varannan helg och lov är hos sin pappa (min äldsta A 9,5 år har jag sen ett tidigare ... Läs hela recensionen

 3. Tar barns känslor på allvar
  @barnbokstips, 28 april 2020

  Syskonvecka av Matilda Ruta är en berättelse om längtan som många både små och stora kan känna igen sig i. Många barn har varannanveckasyskon och här längtar Russin efter sin syster Kaninis som bor hos sin mamma varannan vecka. Russin vill ha syskonvecka NU. Boken tar verkligen upp den starka känslan av att längta och även om man inte har varannanveckasyskon så kan man känna igen sig i att längta. Alla kan längta. Längtan efter en förälder, en släkting, en kompis, efter något roligt som ska h... Läs hela recensionen

Visa alla 3 recensioner

Fler böcker av Matilda Ruta