Vi är monsterbarn (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
32
Utgivningsdatum
2020-05-08
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Neumann, Rebecka (form)
Illustratör/Fotograf
Lotta Geffenblad
Dimensioner
247 x 206 x 8 mm
Vikt
300 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129722369
Vi är monsterbarn (inbunden)

Vi är monsterbarn

(4 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-05-08
133
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
Här är ett litet monster som har sitt eget sätt.
Hon gör inte som de andra men för henne är det rätt.
Är det dags att kliva in är det hon som kilar ut.
Hon vill gå sin egen väg, för den tar aldrig slut.

Här möter vi sex små monster som är precis som vilka barn som helst (fast monstrigare förstås). Varje litet monster har sitt eget sätt att vara på: ett är tyst, ett blir aldrig trött, ett har ingen vän - känslor och egenskaper vi alla kan identifiera oss med. Alla monsterbarn är olika, men i slutändan lyckas de hitta sin alldeles egen plats.

Eva Whitebrook debuterar med en tonsäker bilderbok på rim, om rätten att vara sig själv. En bok som går rakt in i hjärtat och kommer att leda till viktiga samtal mellan små och stora. Lotta Geffenblad porträtterar monstren på ett både inkännande och humoristiskt sätt och leder oss genom monstrens värld, som faktiskt inte är så olik vår egen.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vi är monsterbarn. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. Charmigt och kvickt
    Cecilia VMG, 21 oktober 2020

    Tonträffen är perfekt i beskrivningen av monster för alla barn att känna igen sig i. Rolig, modern och humanistisk, härligt tecknad. Rimmad barnbokslitteratur är inte så vanlig och detta är njutningsfull läsning à la Lennart Helsing. För den som gillar äldre beskrivande poesi, som Gullberg och Snoilsky, är det en sagoläsningsfest. På lätta versfötter springer den både barn och vuxna till mötes. Språket är enkelt men ändå rikt. Köpte den till en 5-åring och det var helt perfekt, men kan nog passa för både lite äldre och lite yngre barn.

  2. Välskriven och tankvärd

    I denna bok får vi möta sex små monsterbarn som på olika sätt sticker ut från sin omgivning. Samtliga längtar efter tillhörighet - men utan att offra sig själva på vägen. På olika uppslag får vi lära känna de olika små monstertrollens väg och se hur de tar sig bort från sitt utanförskap.

    Detta är en bok som verkligen har fångat oss. Jag älskar verkligen denna bok både som barnboksälskare, förälder och förskollärare. Förutom att vara en härlig berättelse som väcker läslust så har för... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av författarna