Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Adventsbok (del 2020)
Läsålder
3-6 år
Antal sidor
102
Utgivningsdatum
2020-10-09
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Wigren, Jeannette (form)
Illustratör/Fotograf
Cecilia Heikkilä
Dimensioner
272 x 250 x 15 mm
Vikt
791 g
SAB
Hcf
ISBN
9789129724936
Vi måste rädda julen! (inbunden)

Vi måste rädda julen!

(19 röster)  |  Läs 8 recensioner
Inbunden Svenska, 2020-10-09
189
Tillfälligt slut – klicka "Bevaka" för att få ett mejl så fort boken går att köpa igen.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Det är den första dagen i Sams favoritmånad, julmånaden december. Det är äntligen dags för myset, glittret, hemligheterna, bakandet och pyntandet. På morgonsamlingen plockar läraren Ammi fram den magiska almanackan. Hon berättar att de varje dag fram till jul ska turas om att dra varsin lapp med dagens datum. Den som får julafton måste vakta lappen extra noga. När Esme frågar varför, skrattar Ammi och säger att annars blir det ingen jul.

Sam blir helt kall inombords och när julafton sedan råkar lossna ur almanackan och hamna i tvättmaskinen, då är det kört på riktigt. Men så berättar Sam för Esme vad som hänt, trots att de egentligen inte känner varandra. Och Esme bestämmer att de tillsammans ska göra allt som krävs för att rädda julen.

Vi måste rädda julen är ett fartfyllt och roligt äventyr med målet att rädda julafton. Det julpysslas i raketfart, äts kristyr och slemmig sill, och tomtekläderna bärs förstås på daglig basis allt för att kompensera den jul som kan ha gått förlorad. Boken är uppdelad i korta, fyrfärgsillustrerade kapitel (plus ett extra bonusavsnitt) som kan läsas varje dag fram till jul, med avslutning på juldagen. Det är mysigt, lite sorgligt, spännande och stämningsfullt. Igenkänningsfaktorn är hög både för små och stora.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 8 recensioner av Vi måste rädda julen!. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. kommentar
  Erik, 24 december 2022

  Så bra och spännande. Enda till julafton. Läste kapitel 25 och 26 på julafton också. Bra att hans storasyster kom hem i slutet. Undrar hur stor åldersskillnad det var mellan Sam och hans syster. Ganska stor åldersskillnad måste det ha varit.

 2. Välj en annan bok
  Besviken , 18 oktober 2021

  Riktigt dålig adventsbok som vi inte ens läste klart för den var så dålig! Läs den inte utan välj en annan bok.

 3. För mindre barn
  Sara H, 3 februari 2021

  Denna bok är bra för mindre barn men det märkliga är alla svordomar i boken. Man tycker ju att barnböcker borde vara befriade ifrån sådant språk. Rekommenderas därför inte.

 4. Ledsam julsaga
  Emelie, 26 december 2020

  Om en pojke som trycker ner sig själv och har skamkänslor boken igenom. Kallar sig själv återkommande för dum och lider sig igenom julfirandet. Varken stämningsfull eller upplyftande för den som vill skapa julmagi med sina barn.
  Snarare tvärtom.

 5. Julkalender
  -, 9 december 2020

  Den var bra men borde inte säljas som julkalender. Det är fel brand! Man blir förvirrad av det. Men en bra bok!

 6. Tar bort det vackra med Julen.
  Mats Olofsson, 21 november 2020

  Boken har vackra illustrationer och ser inbjudande ut. Men innehållet med svordomar och den vidriga nidramsan (förakt för utvecklingsstörda, våldsskildringar m.m) om Staffansvisan fastnar i huvudet på barn och förråar deras sinnen och skapar respektlöshet, ringaktning och mobbning bland barn. Barnböcker med svordomar försämrar deras ordförråd och språkutveckling. Författaren verkar vilja ta bort det lilla som finns kvar av det judiskt/kristna kulturella arv som gjorde Sverige till ett av de mest stabila och fridfulla länder på jorden.

 7. Stämningsfull och fin adventsbok

  Gustav 10 år:
  Detta är en fin bok och jag gillar både historien och illustrationerna. Boken funkar för äldre barn än 6-åringar. Jag tycker om den.

  Philip 8 år:
  Jag tycker också om boken. Den är jättefin och jag tycker att den är spännande. Det är tråkigt att pepparkakshuset går sönder.

  AC (mamma):
  Adventsboken Vi måste rädda julen är en fin och gullig adven... Läs hela recensionen

 8. En dramatisk & lagom spännande adventsbok.
  Gullis lästips (Rönninge), 15 november 2020

  Vi måste rädda julen är en dramatisk, spännande adventsbok om längtan, oväntad vänskap, pepparkakskras, traditioner och slemmig sill.

  "I Sams förskoleklass har de en magisk almanacka där alla barnen ska få dra varsin lapp med dagens datum i december. Läraren Ammi säger att de måste vara extra försiktiga med julklappslappen, för om den försvinner kanske det inte blir någon jul, och det vore ju förskräckligt!

  Men så händer något med självaste 24-lappen och Sam och hans nya vän... Läs hela recensionen

Visa alla 8 recensioner

Fler böcker av författarna