Vem har sagt något om kärlek? : att bryta sig fri från hedersförtryck (häftad)
Fler böcker inom
Format
Häftad (Flexband)
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
233
Utgivningsdatum
2021-03-24
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
201 x 138 x 18 mm
Vikt
262 g
SAB
uHc
ISBN
9789129726893
Vem har sagt något om kärlek? : att bryta sig fri från hedersförtryck (häftad)

Vem har sagt något om kärlek? : att bryta sig fri från hedersförtryck

(14 röster)  |  Läs 2 recensioner
Häftad Svenska, 2021-03-24
109 129 Du sparar 20 kr!
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Gratis frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Det är en vanlig onsdagskväll när det som inte får hända händer. Hemtelefonen ringer och Elafs pappa svarar. Hon hör att han är upprörd och sekunden efter stormar han in i hennes rum. Det är en kille som frågat efter henne i luren och hon förstår att det är David, chattkompisen från Lunarstorm som tjatat till sig hennes nummer. Det är en oskyldig flirt och de har inte ens träffats i verkligheten, men pappan ser sin värsta mardröm framför sig: att Elaf skaffat pojkvän.

Vem har sagt något om kärlek? är en personlig och gripande skildring av hur ett hedersstyrt liv i Sverige kan se ut. En direkt inblick i de förhållningsregler och förbud som präglade författarens uppväxt, och som ingen av klasskompisarna kände till eller fick veta någonting om. Minnena av ett dagligt förtryck som utövades av de människor som stod henne allra närmast.

Det är också berättelsen om en frigörelse. Om modet som krävs för att gå sin egen väg, och styrkan för att göra upp med sin och sina föräldrars världsbild och historia.

De gestaltade kapitlen som sträcker sig över tre decennier varvas med hedersrelaterade faktaavsnitt och intervjuer med författarens föräldrar som delger hur de förhåller sig till hedersnormer i dag.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Vem har sagt något om kärlek? : att bryta sig fri från hedersförtryck
 2. +
 3. Min storslagna död

De som köpt den här boken har ofta också köpt Min storslagna död av Jenny Jägerfeld (inbunden).

Köp båda 2 för 248 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Vem har sagt något om kärlek? : att bryta sig fri från hedersförtryck. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
 1. En bok för alla!
  Eva Dahlberg, 9 april 2021

  En bok alla bör läsa för att förstå de hedersnormer som en del av dessa ungdomar lever under! Så fin därför att författaren beskriver också de svårigheter föräldrarna ställs inför. Beskriver också hur det svenska samhället inte ställer upp för dessa barns o ungdomars rättigheter, så de kan leva likt svenska barn och ungdomar.

 2. Viktig bok
  Annika Franzén, 8 april 2021

  Viktig bok för både skola och samhälle. Den här boken bör läsas av både politiker och inom skolverksamheten. Rekommenderas starkt

Visa alla 2 recensioner