Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Den förlorade staden (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
234
Utgivningsdatum
2023-03-24
Upplaga
1
Förlag
Rabén & Sjögren
Medarbetare
Acedo, Sara R (form)
Dimensioner
208 x 156 x 22 mm
Vikt
327 g
SAB
Hcg
ISBN
9789129737523

Det gula ljuset

(7 röster)  |   Läs 5 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2023-03-24
159
Billigast på PriceRunner
 • Skickas från oss inom 2-3 vardagar.
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 2 format & utgåvor
För trettonåriga Wilma är livet en enda mardröm. Nyss bodde hon på Södermalm i Stockholm, var populärast i klassen och bäst på handvolter. Nu har hennes hopplösa föräldrar bestämt sig för att flytta till Göteborg. Och som om inte det vore illa nog blir hon avskydd av sina nya klasskompisar.

Sen är det förstås det bortglömda växthuset i familjens trädgård, där ödlan bor. Men varför säger alla andra att det är en katt? Och varför växer ödlan så förskräckligt snabbt?

Det gula ljuset är den första delen i Augustin Erbas spänningsserie för unga, där vårt universum inte är det enda och där inget är som det verkar - eller är det kanske precis just så som det verkar?
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Det gula ljuset
 2. +
 3. En gömd värld

De som köpt den här boken har ofta också köpt En gömd värld av Augustin Erba (inbunden).

Köp båda 2 för 318 kr

Kundrecensioner

Det finns 5 recensioner av Det gula ljuset. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Spännande och lite läskig
  @tant_edna, 26 mars 2023

  Vilma flyttar till en ny stad. I Stockholm var hon populär, hade många vänner och tävlade i gymnastik - i Göteborg har hon inga vänner, hon blir mobbad och dessutom verkar mamma inte hinna en enda gymnastikklubb hon kan gå med i. Vilma kommer på en plan, hon ska fly tillbaka till Stockholm och sitt gamla liv. Men på kvällen när hon ska börja undersöka sin flyktväg händer något oväntat, något som kommer att förändra hennes liv för alltid...

  Boken var bra men den var lite seg att komma... Läs hela recensionen

 2. Vilma möter parallella världar i Göteborg
  Helena , 23 mars 2023

  Vilma flyttar med sin familj från Stockholm till Göteborg. Hon har svårt att få nya vänner och blir mobbad av ett gäng flickor på skolan. En dag hittar hon ett par mystiska glasögon, med vilka hon får tillgång till en parallell verklighet. Vilmas värld vänds upp och ner och vänskaper sätts på sin spets. Världen bakom det gula ljuset är fylld av mörker och speglar kanske den vardag Vilma möter i sin skola? Kort sagt: En väldigt spännande bok, som var svår att lägga ifrån sig! Lite väl våldsam ... Läs hela recensionen

 3. Bra karaktärer
  enbrabok, 17 mars 2023

  Jag, Alina 10 år och min kompis Linnea har läst den här samtidigt som förhandsläsare. Det tog lite tid att komma in i boken men intresset för att läsa vidare växte. Bra beskrivningar av allt och en spännande historia. Läser gärna mer.

 4. Recension till Det gula ljuset
  Edith 10 år, 14 mars 2023

  Jag tyckte boken var jättebra och jag läste ut den på två dagar. Författaren var väldigt bra på att avsluta kapitel på ett spännande sätt så det var svårt att lägga boken ifrån sig!

  Boken har en bra historia som fångar läsaren och man får förståelse för huvudpersonen. Författaren är bra på person- och miljöbeskrivningar. Jag som bor i Göteborg kände igen mig vid flera tillfällen där händelser utspelade sig i stan.

  Kapitlen var ganska korta. Boken slutade väldigt spännande ... Läs hela recensionen

 5. Spännande och händelserik berättelse
  Bodil, 8 mars 2023

  Det var intressant att läsa om huvudpersonens situation med att flytta till en ny stad. Boken var full av häftiga miljöer jag gärna återkommer till och jag ser fram emot nästa del i serien.

Visa alla 5 recensioner

Fler böcker av Augustin Erba