Nordiska gudar (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
180
Utgivningsdatum
2016-08-03
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Medarbetare
Danneker Engström, Cecilia (form)
Illustratör/Fotograf
Johan Egerkrans
Dimensioner
285 x 225 x 25 mm
Vikt
1000 g
SAB
uCmia
ISBN
9789132164118

Nordiska gudar

(78 röster)  |  Läs 14 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2016-08-03
369
 • Skickas från oss imorgon
 • Fri frakt över 249 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 4 format & utgåvor
Nordiska gudar är en vackert illustrerad bok där gudar, jättar, dvärgar, valkyrior, monster och hjältar presenteras i all sin prakt. En bok för den som redan är intresserad och initierad, och för den som ännu inte upptäckt asagudarnas värld - ett storverk som fångar läsare i alla åldrar.

Med avstamp i de gamla Eddorna har Johan Egerkrans tolkat de mest spännande och fantasifulla sagorna. Från den gruvliga skapelseberättelsen där ur-jätten Ymer styckas av Oden och hans bröder, till gudarnas ödesmättade undergång i Ragnarök. Från urtidens kaos, till världsträdets nio riken med alla dess fantastiska och ohyggliga skapelser. En mörk, blodig, fantasieggande och stundtals humoristisk resa i den nordiska mytologins värld.

Välkända berättelser från Eddorna - som sagorna om Iduns äpplen, Mimers brunn och Tors färd till Utgård - paras med fakta om de varelser som befolkar Asgård, Jotunheim och underjorden.

Om Nordiska väsen:

"Egerkrans gör det allra viktigaste: berättar för att han själv älskar sitt ämne, med stor respekt för läsaren. Detta är en bok att återkomma till, läsa styckevis och helt men många gånger, och ha i bokhyllan länge. "
Lotta Olsson, DN

"En bok som, vilket inte alltid är självklart, tar både ämnet och sina läsare på allvar. Som går att återkomma till och sjunka ner i. Till och med föras bort av."
Göteborgs-Posten
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Nordiska gudar
 2. +
 3. Nordiska väsen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nordiska väsen av Johan Egerkrans (inbunden).

Köp båda 2 för 738 kr

Kundrecensioner

Det finns 14 recensioner av Nordiska gudar. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Cool bok men
  Magnus, 3 februari 2020

  Mycket bra innehåll och fantastiska illustrationer måste sägas!!!! (Ingen tråkig bok iallafall!! :) )dock måste jag säga att tillverknings kvaliteten/noggrannheten på själva den fysiska boken får anses ganska låg, bilden på framsidan satt snett klistrat och mindre tryckmärke och hela fram och baksidan kändes klistrig??, (Allt inne i boken är dock jättebra) är ju visserligen ingen dyr bok att tala om och därför kan man förlåta detta och du får en mycket cool bok att visa för kompisar och läsa.

 2. En pärla
  R. Söderlund, 10 januari 2018

  Vackra bilder, fantasieggande texter och en självklar bok att ha hemma för den som är intresserad av det nordiska kulturarvet. Fin att ge bort i present.

 3. Bokrecension
  Rolf Häreblad, 8 januari 2018

  Jag tyckte att boken var spännande och lärorik. Jag lärde mig massor i boken spm jag inte visste innan. I skolan så har vi läst om asatron men jag lärde mig mer här än i skolan. //Hampus;)

 4. Vacker introduktion till fornnordisk mytologi
  Lena Cecilia Peterson, 27 december 2017

  Boken är en utomordentligt fin och vacker introduktion till den fornnordiska mytologin. Kanske en lite för kompakt text för en 10-åring (jag har dock en sådan, som menade att han läser ett litet stycke i taget), men illustrationerna är superba och måste fängsla vilken läsare som helst. Vad jag kan förstå vilar framställningen tryggt på facklitteraturen (nordistik, religionshistoria, folkloristik). Vad jag kan sakna är förklaringar, eller åtminstone kommentarer, till de ibland många alternativ... Läs hela recensionen

 5. Toppen bok MEN..

  Bokens omslag saknade bilden på oden så vi blev väldigt besvikna över detta
  Men i överlag en toppen bok som rekommenderas varmt!

 6. Fantastisk!
  Karin L., 23 februari 2017

  Ren kvalitet, en bok för såväl vuxna som barn. Extremt prisvärd, genomarbetad och vacker. Såväl bilder som texter engagerar. Rekommenderas å det grövsta.

 7. Nordiska Gudar
  Göran, 31 januari 2017

  Klassiskt producerad referensbok i hög kvalitet. Härlig beskrivning av väsentliga delar av vår kultur och våra förfäders förklaringsmodell för tillvaron.

 8. Fina bilder
  Rolf Philipsson , 13 januari 2017

  Men lite svårt att hitta strukturen bland alla asar, vaner, jättar m.m.
  Trevlig och intressant läsning ändå och fina bilder.

 9. Fantastiska bilder
  Pernilla Sjöborg, 8 september 2016

  Fantastiska bilder att betrakta länge. Bilderna ger djup och en gedigen känsla för textens innehåll. Vuxen text, svår för barn att förstå och lite onödigt liten storlek på bokstäverna.

 10. Fullträff nr 2
  Lania, 7 september 2016

  Säg vad man vill om Egerkrans - han lyckas igen. Först nordiska väsen och nu gudarna. Jag längtar till hans tredje bok. Brilliant!

 11. Så vacker bok!
  Rosanna Lundberg Johansson, 1 september 2016

  Älskar Johan Egerkrans böcker, får en riktig mys känsla när jag sitter med den här boken. Vackra illustrationer och bra korta historier om våra gamla gudar.

 12. Fint ögongodis med bra innehåll
  Kerstin , 25 augusti 2016

  En trevlig ingång för den som vill veta mer om nordisk mytologi. Lättläst och många bilder. Inte den allra snyggaste finishen på papperskvalitéen. Rolig bok som kan ligga framme på soffbordet för den som vill bläddra lite.

 13. fragmentariskt och enkel
  Kent Ove Holmström, 11 augusti 2016

  Tex är berättelsen om Kvasir ofullständig. Hela poängen med myten är att visa hur språket och skaldekonsten är gudaväsen. I stället slutar berättaren halvvägs in i myten. Ordval är personligt men att använda "enormt" och "fasansfull" tveksamt. Likaså att framställa "ont och gott" i mytologin. Just den Nordiska är inte så polariserande utan visar mer på en konsekvens när olika val träffas. Bilderna är skickligt utförda och stundtals inspirerande men också aningen "övertolkande".

 14. Ett absolut mästerverk, både i bild och text.
  Lena Svensson, 9 augusti 2016

  Både sakkunnig och fyndig i text, och en absolut konstnär, det kan inte gå fel. Kvaliteten på boken när man håller den i handen känns dessutom lyxig, man ber folk att tvätta sina flottiga fingrar innan dom tar i den!

Visa alla 14 recensioner

Fler böcker av Johan Egerkrans

Bokvideo