Det här kalla landet (kartonnage)
Fler böcker inom
Format
Kartonnage
Språk
Svenska
Läsålder
Unga vuxna
Antal sidor
238
Utgivningsdatum
2017-03-27
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Medarbetare
Danneker Engström, Cecilia (form)
Dimensioner
211 x 138 x 18 mm
Vikt
327 g
SAB
uHc
ISBN
9789132170553
Det här kalla landet (kartonnage)

Det här kalla landet

(1 röst)
Kartonnage, Svenska, 2017-03-27
129
Finns i lager! Skickas inom 1-2 vardagar.
Fri frakt inom Sverige för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 1 format & utgåvor
Noomi bor i Lindsborg, en mellanstor stad i Nordland. Hon går i gymnasiet och är en del av en trygg familj med god ekonomi fram till nu. Hyllorna i mataffären gapar tomma. Noomi är van att kunna köpa vad hon vill, men butik efter butik stänger ner.

Efter att Noomi rånats av ett gäng invandrartjejer finns inte längre några tvivel om vad som håller på att hända i landet, så hon gör gemensam sak med sin storebror, aktiv inom det främlingsfientliga parti som växer i raketfart inför valet. Men Noomis klasskompis Zahra kommer i vägen. Zahra, som alltid sticker ut hakan och käftar emot. Som liten flydde hon från krig och förödelse till Nordland, men bara halva familjen nådde säker mark. Zahra söker trygghet i en allt mer skrämmande tid av kaos och utanförskap men på fel ställen.

Zahra inte bara ifrågasätter allt som Noomi tror på, hon stjäl också hennes barndomsvän. Till en början vill Noomi bara att Zahra ska försvinna, men snart händer något inom dem båda. Det blir ett möte som förändrar de båda för alltid.

Vardagsproblem, sexuellt uppvaknande, bråk med föräldrar och en storebror med alltmer radikala idéer bildar fond för en berättelse om att växa upp i en tid som speglar vår egen på en plats där främlingsfientlighet, ekonomisk kris, och en intensiv rädsla för att uttrycka sina åsikter, råder.

Skrivet om Det här kalla landet
"Lätt igenkännbara paralleller, förstås, men greppet fungerar överraskande bra. Nyanserat om politiska och sociala motsättningar ur tonårsperspektiv."
Lotta Olsson, DN

"Romanen kunde inte vara mer aktuell än nu, i en tid då högerextrema krafter växer, där människor druknar på medelhavet i flykt från krig och svält och där dörren till tryggheten stängs för de som överlever. Boken riktar sig mot ungdomar, jag tror att den skulle kunna vara ett utmärkt verktyg för att minska fördomar och förhindra främlingsfientlighet genom att läsas i högstadie- och gymnasieklasser."
KalmarPosten

"En aktuell bok med viktigt ämne och massor att prata om. Hoppas den kommer jobbas med på högstadieskolor!"
PrickigaPaula

"Det här är en berättelse som griper tag om en, och som håller sig kvar länge. Det är inte bara det att det fiktiva samhället i boken påminner om hur Sverige ser ut i dag, utan det som berör är hur lätt en ung människa kan påverkas och vilka komponenter som ofta spelar roll i sammanhanget."
Bokkoll.se

"Det här kalla landet passar bäst på högstadiet, så väl som underhållningsläsning som i diskussioner kring demokrati och främlingsfientlighet."
Boklus
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Det här kalla landet
  2. +
  3. Brännmärkt

De som köpt den här boken har ofta också köpt Brännmärkt av Lizette Edfeldt (inbunden).

Köp båda 2 för 312 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Det här kalla landet