Svarta madam (inbunden)
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
165
Utgivningsdatum
2018-10-05
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Medarbetare
Danneker Engström, Cecilia (form)
Dimensioner
10 x 200 x 130 mm
Vikt
228 g
SAB
Hcg
ISBN
9789132207853
Svarta madam (inbunden)

Svarta madam

(1 röst)
Inbunden Svenska, 2018-10-05
126
Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 149 kr för privatpersoner.
Välkända spökleken blir allvar
Att gå på museet är kanske inte det mest spännande som kompisarna Juni, Stella och Fanny vet. Men den nya utställningen, som föreställer en handelsbod från 1800-talets slut, sätter igång Fannys fantasi. Den är nämligen en kopia av Svarta madams handelsbod och Fanny övertalar de andra att vara med och leka Svarta madam. Juni tycker egentligen att det är en dum lek, men blir ändå illa till mods när Fanny släcker lamporna och Stella stirrar in i en spegel och upprepar orden Jag tror inte på Svarta madam tre gånger. Nästan direkt efteråt halkar Stella, och även om hon viftar bort det som otur så blir olyckorna fler och allt allvarligare. Dessutom får Juni känslan av att hon är förföljd av en gestalt klädd i svart höghalsad klänning och med en stram knut i håret ?

Svarta madam är en fristående spökhistoria i samma anda som Ewa Christinas Johanssons populära böcker Anden i glaset, Kråkslottet och Rummet nedanför trappan.

Ewa Christina Johansson bor i Linköping och har alltid älskat att skriva. Hon är författare till ett fyrtiotal böcker, de flesta för barn och ungdomar och med övernaturliga inslag. Hennes spökhistorier för mellanåldern har blivit mycket uppskattade och omskrivna i bloggvärlden.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Svarta madam
  2. +
  3. Rummet nedanför trappan

De som köpt den här boken har ofta också köpt Rummet nedanför trappan av Ewa Christina Johansson (kartonnage).

Köp båda 2 för 245 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Bloggat om Svarta madam