Enola Holmes och kidnappningsmysteriet (inbunden)
Fler böcker inom
Format
Inbunden
Språk
Svenska
Serie
Enola Holmes (del 1)
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
175
Utgivningsdatum
2018-09-07
Upplaga
1
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Carina Jansson
Originaltitel
Enola Holmes and the Case of the Missing Marquess
Medarbetare
Danneker Engström, Cecilia (form)
Dimensioner
210 x 140 x 15 mm
Vikt
271 g
SAB
Hcg
ISBN
9789132207877

Enola Holmes och kidnappningsmysteriet

(3 röster)  |  Läs 2 recensioner
Inbunden,  Svenska, 2018-09-07

Slutsåld

Första delen i en ny annorlunda deckarserie - nu på Netflix. Millie Bobby Brown (Stranger Things) spelar huvudrollen som Sherlock Holmes yngre syster i den filmatiseringen om Enola Holmes.

Enola Holmes är mamma är spårlöst försvunnen, Enola själv är förkrossad av sorg och nu vill hennes två äldre bröder, Sherlock och Mycroft, skicka henne till en internatskola. Enola flyr till London och maskerar sig till en ung änka, fast besluten om hitta sin mamma. Det är då hon träffar inspektör Lestrade, som arbetar med ett fall tillsammans med Sherlock.
Inte ens efternamnet Holmes kan förbereda Enola på vad som väntar i de skumma Londonkvarteren. Plötsligt är Enola indragen i ett livsfarligt fall - en ung adelsman har kidnappats.
En annorlunda mysterieserie med historisk fond - det fascinerande artonhundratalets England. Enola Holmes står ensam i kampen mot alla plågsamma, viktorianska konventioner. Hon vet alltför väl om hon skulle anpassa sig till ett socialt accepterat sätt att leva, så ger hon upp all sin frihet.

Enola är en sann hjältinna, en "feministisk Sherlock". Hon lyckas till exempel hitta ett sätt att göra nytta av sina tortyrliknande kläder (som turnyr och korsett) - de blir till gömställen för vapen och pengar.
Visa hela texten

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Enola Holmes och kidnappningsmysteriet. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Very interesting read, quite different from movie
  Istvan Pusztai, 30 november 2020

  I bought this book after having seen the recent Enola Holmes movie that has become one of my recent favorites.
  I thoroughly enjoyed this book, but not for what I expected! I was prepared for an entertaining light-weight story along the lines of the movie, with some minor, insignificant differences.
  Then I found that this book is much deeper, and it has the emphasis on other aspects. The real value of this book is the very realistic and vivid description of a Victorian England, and o... Läs hela recensionen

 2. Välskriven
  Kaffeläsaren, 20 december 2018

  Kidnappnings-mysteriet är den första boken om Sherlock lillasyster Enola. En serie som även är planerad att bli bli film framöver. Boken utspelar sig på 1800-talet i England, en tid då det inte är alldeles lätt att vara tjej och göra som man själv vill. Det är ledtrådar, mysterier och jakt på en försvunnen mamma, som gjort för riktigt spännande läsning. Tyvärr blir den aldrig särskilt spännande utan är tvärtom lite seg och långsam. Berättelsen är intressant och har riktig potential men når in... Läs hela recensionen

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av Nancy Springer