Lögnernas träd (pocket)
Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
12-15 år
Antal sidor
401
Utgivningsdatum
2018-06-25
Upplaga
3
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Ylva Kempe
Originaltitel
The Lie Tree
Dimensioner
178 x 110 x 27 mm
Vikt
222 g
SAB
uHce
ISBN
9789132209710
Lögnernas träd (pocket)

Lögnernas träd

(2 röster)
Pocket Svenska, 2018-06-25
55
Finns i lager! Skickas inom 1-3 vardagar.
Fri frakt inom Sverige över 159 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Fjortonåriga Faiths föräldrar bestämmer sig för att flytta ut till en vindpinad ö vid engelska kusten och hon förstår att det ligger mer bakom beslutet än vad de vuxna låtsas om. När hennes pappa kort därefter omkommer under mystiska omständigheter tror Faith sig veta något som kan ha betydelse. Men hon är bara en flicka, och i 1800-talets England anses hon inte värd att ta på allvar. Om hon ska få någon klarhet i vad som hänt måste hon ta reda på det på egen hand.

I jakten på ledtrådar hittar hon ett märkligt träd bland sin fars tillhörigheter. Det växer och bär frukt bara om man berättar en lögn för det. I gengäld avslöjar trädet en sanning. Eftersom trädet kan vara hennes enda chans att få reda på vad som hände hennes pappa, sprider hon lögn efter lögn över den lilla ön. Men lögner har en tendens att få eget liv ...

Lögnerna träd är en suggestiv berättelse om tro, vetenskap och sanningstörst. Den har vunnit flera prestigefulla priser (bland annat Costa Book of the Year) och hyllas världen över för sin intrig och atmosfär.

"Frances Hardinge har skrivit en gnistrande skarp och andlöst spännande debutbok, där hon lyckas få med så mycket att man hisnar /.../ Ett fåtal böcker är så bra att man ylar av sorg när de tar slut. Det här är en av dem."
Lotta Olsson, Dagens Nyheter, om Lögnernas träd

"Trots att Frances Hardinges Lögnernas träd tar nästan exakt 400 sidor i anspråk är romanens prosa ovanligt exakt och tät. Samtidigt flödar den över av mångfacetterade infall och perspektiv /.../ Den underfundiga intrigen ger förloppet ett härligt driv /.../ en roman med en hisnande atmosfär. "
Smålandsposten om Lögnernas träd

"Lögnernas träd är genial: mörk, spännande, unik i sitt slag. Alla borde läsa Frances Hardinge. Alla."
Patrick Ness

"Oavlåtligt spännande och höggradigt intressant ... Frances Hardinges viktorianska roman om tro och vetenskap är minst lika fascinerande för unga läsare som för vuxna."
Svenska Dagbladet
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Lögnernas träd
  2. +
  3. Önskebrunnen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Önskebrunnen av Frances Hardinge (inbunden).

Köp båda 2 för 184 kr

Kundrecensioner

Har du läst boken? Sätt ditt betyg »

Fler böcker av Frances Hardinge