Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2018-10-02
Upplaga
7
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
The Boy in Striped Pyjamas
Dimensioner
178 x 110 x 11 mm
Vikt
100 g
SAB
Hcg
ISBN
9789132210372
Pojken i randig pyjamas (pocket)

Pojken i randig pyjamas

(11 röster)  |  Läs 1 recension
Pocket Svenska, 2018-10-02
75
  • Skickas inom 2-5 vardagar.
  • Gratis frakt inom Sverige över 199 kr för privatpersoner.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Pojken i randig pyjamas börjar i Berlin 1942. Den nioårige Bruno kommer hem en dag och upptäcker att alla hans saker håller på att packas i lådor. Hans pappa har blivit befordrad och hela familjen måste fl ytta till ett annat hus långt, långt, borta där det inte finns någon att leka med och inget att göra. Ett staket sträcker sig så långt ögat kan nå och på långt håll kan han se de märkliga människorna som staketet skiljer honom från. Bruno, som drömmer om att bli upptäckare, bestämmer sig för att ta reda på mer om sin omgivning. På sin vandring träffar han en pojke vars liv och situation är helt olika hans egna och deras växande vänskap får förödande följder.John Boyne föddes på Irland 1971 och studerade vid Trinity College i Dublin och University of East Anglia i Norwich.

Pojken i randig pyjamas är hans första bok för unga läsare men han har skrivit fl era böcker för vuxna. De senaste åren har han också skrivit noveller för barn och fl era av dem har fi lmatiserats för TV eller dramatiserats för radio. Pojken i randig pyjamas har publicerats på många språk och i utgåvor både för barn och för vuxna och den nominerades för Ottakars Childrens Book Prize 2006. John Boyne bor i Dublin och skriver nu på sin sjätte roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

  1. Pojken i randig pyjamas
  2. +
  3. Nattkorpen

De som köpt den här boken har ofta också köpt Nattkorpen av Johan Rundberg (inbunden).

Köp båda 2 för 199 kr

Kundrecensioner

Det finns 1 recension av Pojken i randig pyjamas. Har du också läst boken? Sätt ditt betyg »
  1. lämplig ålder?
    Maria , 9 mars 2020

    denna bok är jättebra. dock så skulle jag vilja påpeka att det står ålder 9-12 år??? jag fick läsa denna bok när jag gick i gymnasiet och den är inte jättelätt... så enligt mig, snarare lämplig ålder 15-17 hahah

Visa alla 1 recensioner

Fler böcker av John Boyne