Fler böcker inom
Format
Pocket
Språk
Svenska
Läsålder
9-12 år
Antal sidor
176
Utgivningsdatum
2018-10-02
Upplaga
7
Förlag
B Wahlströms
Översättare
Anna Strandberg
Originaltitel
The Boy in Striped Pyjamas
Dimensioner
178 x 110 x 11 mm
Vikt
100 g
SAB
Hcg
ISBN
9789132210372
Pojken i randig pyjamas (pocket)

Pojken i randig pyjamas

(12 röster)  |  Läs 2 recensioner
Pocket,  Svenska, 2018-10-02
79
 • Skickas från oss inom 1-2 vardagar.
 • Fri frakt över 199 kr för privatkunder i Sverige.
Finns även som
Visa alla 3 format & utgåvor
Pojken i randig pyjamas börjar i Berlin 1942. Den nioårige Bruno kommer hem en dag och upptäcker att alla hans saker håller på att packas i lådor. Hans pappa har blivit befordrad och hela familjen måste fl ytta till ett annat hus långt, långt, borta där det inte finns någon att leka med och inget att göra. Ett staket sträcker sig så långt ögat kan nå och på långt håll kan han se de märkliga människorna som staketet skiljer honom från. Bruno, som drömmer om att bli upptäckare, bestämmer sig för att ta reda på mer om sin omgivning. På sin vandring träffar han en pojke vars liv och situation är helt olika hans egna och deras växande vänskap får förödande följder.John Boyne föddes på Irland 1971 och studerade vid Trinity College i Dublin och University of East Anglia i Norwich.

Pojken i randig pyjamas är hans första bok för unga läsare men han har skrivit fl era böcker för vuxna. De senaste åren har han också skrivit noveller för barn och fl era av dem har fi lmatiserats för TV eller dramatiserats för radio. Pojken i randig pyjamas har publicerats på många språk och i utgåvor både för barn och för vuxna och den nominerades för Ottakars Childrens Book Prize 2006. John Boyne bor i Dublin och skriver nu på sin sjätte roman.
Visa hela texten

Passar bra ihop

 1. Pojken i randig pyjamas
 2. +
 3. Pixi adventskalender Emma Göthner

De som köpt den här boken har ofta också köpt Pixi adventskalender Emma Göthner av Emma Göthner (häftad).

Köp båda 2 för 198 kr

Kundrecensioner

Det finns 2 recensioner av Pojken i randig pyjamas. Har du också läst boken? Om du har köpt den på Bokus.com vill vi gärna höra vad du tyckte om den! Sätt ditt betyg »
 1. Favorit hos 11-åring
  Malena Haarhaus, 18 augusti 2023

  Min 11-årige som har sträckläst och tyckte den var fantastisk och kan inte sluta prata om boken. Han är inte en van läsare.

 2. lämplig ålder?
  Maria , 9 mars 2020

  denna bok är jättebra. dock så skulle jag vilja påpeka att det står ålder 9-12 år??? jag fick läsa denna bok när jag gick i gymnasiet och den är inte jättelätt... så enligt mig, snarare lämplig ålder 15-17 hahah

Visa alla 2 recensioner

Fler böcker av John Boyne